Koronavírus – van olyan hely, ahol már a kórházak is megteltek Ukrajnában

not image

Nagy Noel

2020. november 2. - 07:22

Egyre nagyobb a baj Ukrajnában, folyamatosan súlyosabbá válik a koronavírus-helyzet, amelyet az elmúlt 24 óra számai is mutatnak, mivel 8000 új fertőzöttet regisztráltak

Egyre nagyobb a baj Ukrajnában, folyamatosan súlyosabbá válik a koronavírus-helyzet, amelyet az elmúlt 24 óra számai is mutatnak, mivel 8000 új fertőzöttet regisztráltak. A helyzet olyan súlyos, hogy Ungváron már a kórházak is megteltek a helyi kormányzó szerint.

Olekszij Petrov, Kárpátalja megye kormányzója az Ukrajinszka Pravda hírportál vasárnapi jelentése szerint hivatala honlapján nyilvánosságra hozott közleményében azt írta, hogy Ungváron a kórházak megteltek súlyos betegekkel, ezért a koronavírusos fertőzötteket más városokba kénytelenek szállítani.

Ungvárt – továbbá a megyében az ungvári járást és Beregszászt – a kormány pénteki döntésével a legsúlyosabb, vörös zónába sorolta. A kormányzó reményét fejezte ki, hogy ennek megfelelően a város vezetése hétfőn meghozza a megfelelő döntéseket a szükséges korlátozásokról.

A vörös besorolású helyeken elvben be kell zárni az iskolákat, a közösségi közlekedést le kell állítani, vagy csak a stratégiailag fontos intézmények alkalmazottai vehetik igénybe, nem tarthatók tömegrendezvények és a piacokat is bezárhatják.

A közölt adatok alapján Ukrajnában az elmúlt napon 7959 új esettel 395 440-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 110-zel 7306-ra. Eddig 161 441-en gyógyultak meg, viszont már 226 693 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel az országban.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján közölte, hogy az országban 52 ezer kórházi ágy áll rendelkezésre Covid-betegek kezelésére, de ebből jelenleg már több mint 26,5 ezer foglalt. A kórházi kezelésre szoruló koronavírusos, illetve fertőzésgyanús betegek száma egy hét alatt csaknem 3,5 ezerrel nőtt.