Az élelmiszerboltok dolgozóinak körülbelül 20%-a fertőződött meg koronavírussal
Emellett a kutatás azt is megmutatta, hogy a többségének még csak tünete sem volt, amikor kiderült róla, hogy elkapta a koronavírust.
Emellett a kutatás azt is megmutatta, hogy a többségének még csak tünete sem volt, amikor kiderült róla, hogy elkapta a koronavírust.
A CNN jelentése szerint az élelmiszerboltok komoly fertőzési pontot jelenthetnek az alkalmazottak számára, hiszen rengeteg vásárló fordul meg odabent. A kis térben pedig könnyebben terjed a vírus, így a maszkok viselése fontosabb lehet, mint eddig bármikor.
Egy új tanulmány szerint a dolgozók körülbelül 20%-a volt már COVID-19 beteg, és a legtöbb esetben nem tapasztaltak tüneteket. Sokan tehát úgy váltak fertőzötté, hogy még csak nem is tudtak erről. Miután rengeteg vásárlóval érintkeznek, ez egy veszélyesebb területnek számít az ő szempontjukból.
A vásárlók általában rövidebb időt töltenek el a boltban, addig a dolgozók hosszú órákat, és napi rendszerességgel. Az elemzést az „Occupational and Environmental Medicine” publikációjában tették közzé, mely elsőként mutatta be a tünetmentes fertőzési arányt, valamint az expozíciós kockázatokat és az élelmiszerbolt munkavállalóknál tapasztalható pszichés distresszt.
Nem viselt maszkot a nő a buszon, köpött, majd a férfi kilökte őt az utcára: videóval
Azok a dolgozók, akik egy ilyen környezetben dolgoznak, ötször nagyobb valószínűséggel kapták el a vírust, mint más beosztásban dolgozó kollégáik. Ők azok, akik közvetlen az ügyfelekkel dolgoznak. Négyből három esetben, akiknél pozitív volt a teszt, nem tapasztaltak tüneteket.