Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

Az Egyesült Államokban 24 óra alatt 94 000 új fertőzést regisztráltak: új rekord

not image

A T-800-as

2020. október 31. - 08:50

Közben már több mint 9 millió regisztrált fertőzésről tudni az Egyesült Államokban, ami még mindig a legmagasabb szám globális szinten.

Közben már több mint 9 millió regisztrált fertőzésről tudni az Egyesült Államokban, ami még mindig a legmagasabb szám globális szinten.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Az Egyesült Államok hónapok óta vezeti a koronavírus listát, és nemrég átlépték a 9 milliós számot. Csak idő kérdése, hogy a 10 milliomodik fertőzött is meglegyen, tekintve, hogy milyen gyors ütemben terjed a vírus.

Október közepe óta a számok egyre nagyobbak, és legutóbb 94 125 új esetet regisztráltak – írja a The Straits Times. Ezzel megdőlt az egy nappal korábban felállított rekord, amikor 91 000 esetet rögzítettek egyik napról a másikra.

A vírus leginkább közép-nyugaton és délen terjed, ahol a kórházak újból kezdenek megtelni. Az egészségügyi ellátórendszert kibővítik a helyzet miatt, amit az influenzajárvány csak tovább nehezít. Dr. Ashish Jha, a Brown Egyetem közegészségügyi iskolájának dékánja az ABC kérdésre azt mondta, nem állnak készen erre a hullámra.

A koronavírus-járvány miatt egyre gyakoribb a családon belüli erőszak, a drogtúladagolás és az öngyilkosság

A texasi El Pasóban már kijárási tilalom van érvényben a túlterhelt egészségügyi dolgozók védelme miatt, és megkezdték a helyszíni kórházak felállítását. Ez egyre több helyszínen történhet meg, miközben a vírus megállíthatatlanul terjed és szedi az áldozatait.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.