Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
364,20 Ft
Euró
394,87 Ft
Font
467,76 Ft
Bitcoin
69,532 $

Autoimmun betegségekre utalhat az, ha valakit gyakran gyötörnek rémálmok

A témával foglalkozó kutatás megdöbbentő eredményekre jutott.

...svg content...Fotó: Unsplash
Orvostudomány

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy új tanulmány megállapításai szerint autoimmun betegségekre utalhat az, ha valakit gyakran gyötörnek rémálmok és ébrenlét közbeni lidércnyomások. A témával foglalkozó kutatást több mint 600 lupuszos páciens és 400 orvos részvételével készítették, az eredményekből pedig az látszik, hogy 5-ből 3 lupuszos betegnél jelentkeztek rémálmok, míg hallucinációk szinte minden 4. páciensnél.

A 24.hu az IFL Science-re hivatkozva azt írja, az érintetteket a lidércnyomásaikban általában támadás érte vagy csapdába estek, összenyomódtak, lezuhantak valahonnan. Az orvosok úgy vélik, ezek a rémálmok és hallucinációk előjelei lehetnek a kialakuló autoimmun betegségnek, így ha valaki már ekkor segítséget kér, korai szakaszban kezelni kezdhetik, mielőtt állapota súlyosbodna.

A lupusz egy krónikus autoimmun betegség, amely ízületi fájdalmakat, kiütéseket és kimerültséget okozhat. Ismert gyógymódja nem létezik, a tüneteit viszont gyógyszerekkel képesek kezelni – jegyzik meg a cikkben. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy 12 féle rák kialakulását megelőzhetjük ezzel a reggelivel, ami a cukorbetegségre és a fáradtságra is igazi gyógyír lehet.

De arról is beszámoltunk, a helytelen étrend hogyan befolyásolja közvetlenül az alvást, illetve annak egy nagyon fontos szakaszát. Azt már korábbi tanulmányok bizonyították, hogy a sok cukrot tartalmazó étrend rosszabb alváshoz vezethet, ám svéd kutatók más kérdésekre is választ kerestek a téma kapcsán.