Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
67,264 $

A magyar autósok közel felének mindegy, hova parkol

Arra is fény derült, mi idegesíti a legjobban a magyar sofőröket.

Fotó: Pixabay
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Károkozás (25%), türelmetlenség és akadályoztatás (23%), fizetős vagy ingyenes (10%) – leginkább ezeken agyalnak a legtöbbet az autósok parkoláskor. Parkolni orral előre, merőlegesen vagy halszálkában szeretnek a magyar sofőrök, de frusztrálja őket, ha a másik autós nem hagy elég helyet a manőverhez.

De arra is fény derült, hogy az autósok nagy része egyáltalán nem stresszel, annak ellenére, hogy 10-ből 9 embert nyomasztottak már parkolás közben – írja a vezess.hu a Magyar Suzuki hazai autósok körében végzett kutatásának eredményeire hivatkozva. Emellett 10-ből 4 vezető állítja, hogy mindegy neki, hova parkol. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Érdekesség, hogy a férfiakat jobban foglalkoztatja, hogy fizetős vagy ingyenes parkolóhelyet találnak-e, mint a nőket (férfi: 15%, nő: 5%), és az időveszteség is jelentősebb tényező náluk (férfi: 11% nő: 7%). Ám az is megmutatkozott: a nők többet aggódnak azon, hogy kárt tesznek egy járműben (32%), illetve jobban frusztrálja őket a forgalom többi résztvevőjének attitűdje (28%).

Mindemellett a válaszadókat annak kapcsán is kérdezték, mi zavarja őket, ha más parkol. Az egyik amit említettek az, ha valaki nem használja a tükröket, és adott esetben tolatással kell menekülniük előlük (33%). A másik, ha az éppen parkoló autó nem hagy elég helyet a továbbhaladásra (23%), míg a harmadik, ha nem használja az irányjelzőt, illetve túlóvatoskodja a manővert (22-22%).