Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,17 Ft
Euró
395,75 Ft
Font
468,66 Ft
Bitcoin
62,235 $

ATV-botrány: a MÚOSZ elnöke szerint Magyar Péter törvénytelenséget követett el

Kocsi Ilona véleményezte azt, hogy a Tisza Párt alelnöke listázta az ATV munkatársait egy Facebook-bejegyzésben.

...svg content...Fotó: YouTube/ATV Magyarország
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, Magyar Péter az ATV Egyenes beszéd című műsor vendége volt hétfőn, ahol egy dokumentum formájában azzal szembesítették, hogy az elmúlt időszakban összesen hányszor foglalkoztak a Tisza Párt alelnökével, valamint hányszor hívták meg vendégként. Ennek oka az volt, hogy a politikus korábban többször hangoztatta, hogy a csatorna nem ad neki elég megjelenési lehetőséget.

Mindezt egy heves szóváltás követte a műsorvezetővel, Rónai Egonnal, végül Magyar távozott a stúdióból. Az ügy azzal folytatódott, hogy a Tisza Párt vezetője egy posztot tett közzé, amelyben személyes, a vallási-felekezeti hovatartozásra vonatkozó adatokat közölt az ATV munkatársairól.

Ezt követően közzétették a dokumentumot, amit Magyar kapott az ATV-től, ugyanis a csatorna úgy döntött, hogy a történtek után nyilvánosságra hozza. Nemrégiben pedig arról érkezett hír, hogy hatósági ügy lehet Magyar Péter vallási alapú listázásából: a bejegyzés miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult Tényi István. A Magyar Nemzetnek elmondta, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon egy feljelentést is tett az ügyben, mert szerinte ki kell vizsgálni, hogy megvalósult-e a személyes adattal visszaélés vétsége. Kedden a Media1-nek sikerült elérnie Kocsi Ilonát, a MÚOSZ elnökét, aki egyrészt elmondta: Vicsek Ferenc nem a szervezet hivatalos álláspontját közölte, hanem a magánvéleményét – szemlézte az Index.

„Vicsek Ferenc nem közleményt adott ki a Facebookon, hanem véleményt írt. Vicsek Ferencként, aki történetesen a MÚOSZ alelnöke is. Ha ez hivatalos vélemény lenne, akkor azt a MÚOSZ adta volna ki” – emelte ki. „Magánvéleményt minden MÚOSZ-tag írhat, még a MÚOSZ alelnöke is” – tette hozzá. Majd arra a kérdésre, hogy mi az álláspontja a MÚOSZ-nak arról, amit a Tisza Párt alelnöke az ATV dolgozóiról írt, Kocsi Ilona azt mondta: Magyar Péter törvénytelenséget követhetett el azzal, hogy a csatorna munkatársainak vallási hovatartozását nyilvánosságra hozta.

„A vallási meggyőződés, tagság mindenki személyes adata, különleges adat, nem tartozik a nyilvánosságra. Aki ezt mégis nyilvánosságra hozza – s ehhez nem kéri az érintett személy beleegyezését –, az személyiségi jogot sért, és minden bizonnyal az információs önrendelkezésről szóló törvényt is” – mondta Kocsi Ilona. „Lehet olyan kivételes helyzet, amikor a vallási hovatartozás perdöntő lehet egy vitában, s erről akkor tudhat a vitázó fél, s adott esetben a nyilvánosság is, de most nem erről van szó” – fogalmazott.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.