Clouds
21 Budapest
Dollár
359,84 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
446,05 Ft
Bitcoin
23,736 $

Drámai győzelmet aratott az Arsenal a Manchester United ellen

Fotó: EPA/Andy Rain
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az Arsenal és a Manchester United hatalmas rangadón csapott össze egymással a Premier League 20. fordulójában.

Korábban nagyon kevés alkalommal fordult elő, hogy az Arsenal listavezetőként fogadta a Manchester Unitedet, akik számára bizonyos szempontból ez egy sorsdöntő mérkőzés volt. A Manchester City pedig Haaland triplájával üzent, miszerint komolyan gondolják a harcot a címért, és igyekeznek tapadni a londoniakra, illetve távolodni a Vörös Ördögöktől.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

Az Arsenal esélyesként várhatta a rangadót, függetlenül attól, hogy korábban belefutottak egy pofonba az Old Traffordon. Azóta sok minden történt, az United sokkal erősebb lett, és kezd beérni Ten Hag munkája.

Az United nem hangolt valami jól a mérkőzésre a Palace elleni döntetlen miatt, miközben Casemiro a begyűjtött sárga lapja miatt nem lehetett ott a pályán az Arsenal otthonában. A brazil klasszis helyét nem a honfitársa, hanem meglepetésre a mostanában mellőzött McTominay vehette át ideiglenesen.

Rashford hatalmas góllal nyitott

Az Arsenal szokásához híven erősen kezdett, rögtön nyomás alá helyezték a vendégeket, ám ez csak pár percig tartott. A hatodik percben Fernandes büntetőért reklamált, miután összeütközött Ramsdale-lel, de a VAR-szobában gyorsan megállapították, hogy nincs szükség mélyebb elemzésekre, nem történt szabálytalanság.

Az első komoly helyzetre a 17. percig kellett várnia a publikumnak, ami Rashford nevéhez fűződött. A kiváló formában lévő csatár egy látványos mozdulat után tolt párat a labdán, majd azt bődületes erővel az Arsenal kapujába rakta, és távolról.

Az Arsenal hamar reagálni és válaszolni tudott az United góljára, egy beadást követően Nketiah közelről, teljesen üresen fejelhetett, és nem hibázott. Wan-Bissaka nem követte a londoniak kiválóságát, ami sokba került a vendégeknek, így minden kezdődhetett elölről.

Saka is hatalmas gólt rúgott, majd jött Martinez fejese

A második félidő elején is született egy gól, Rashfordhoz hasonlóan Saha hatalmas gólt lőtt. De Gea hiába nyújtózott, nem tudta elérni a labdát, ami nemcsak pontos volt, hanem rendkívül gyors is. Miközben az Arsenal a maximumon pörgött, az United ezt nem mondhatta el magáról, ráadásul Eriksen is messze alulteljesített, és ennek látható jelei voltak a csapat játékban, nem beszélve Casemiro hiányáról és a teljesen súlytalan Weghorst-ról, bár a hamar lecserélt Antony is sokszor eltűnt a pályán.

Az United akár hamar válaszolhatott volna, ezúttal is Rashford veszélyeztetett, Ramsdale-nek óriásit kellett védenie, hogy ne legyen újra döntetlen az állás. Az 59. percben jött az újabb csavar egy szögletet követően, Martinez trükkös módon fejelte be a kapuba a labdát, amit előtte Ramsdale paskolt ki. Sir Alex Ferguson és David Beckham is a helyszínen követték figyelemmel az eseményeket, akik egykor nagy csapatot alkottak az Old Traffordon.

Hasonló volt a helyzet, mint az első United-gól után, a vendégek visszaálltak védekezni, míg az Arsenal sorra vezette a veszélyes támadásokat. Úgy tűnt, mintha a Vörös Ördögök elfáradtak volna, míg a hazaiak végig energikusan játszottak. A 84. percben De Gea a meccs védését mutatta be, Nketiah közelről küldte rá a labdát nagy erővel, de a spanyol reflexe kifogott rajta.

A 90. percben megint Nketiah került főszerepbe, aki ezúttal nem hibázott. A VAR-os elemzés megerősítette, hogy szabályos volt a gól, ami végül három pontot ért. Tekintve a játék képét, az Arsenal megérdemelten nyerte meg a rangadót, mellyel már 50 pontosak a 45 pontos Manchester City előtt, akik egy meccsel többet játszottak.