Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,052 $

Újabb gyanúsítottja van a halálos Árpád hídi gázolásnak

A hatóságok egy újabb gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben.

...svg content...Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, tavaly július elsején baleset történt az Árpád hídon, amelynek során egy feltuningolt Mercedes elgázolt egy 26 éves kerékpárost, aki ennek következtében kettős végtagvesztést szenvedett, és a kórházba szállítása után életét vesztette. A 34 éves sofőr beismerte bűnösségét, ám a versenyzést tagadta. Azt elismerte, hogy gyorsan ment, de állítása szerint csak azért taposott a gázba, mert túl közel ért hozzá a mögötte gyorsan érkező BMW.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a bíróság júliusban 30 napra elrendelte a férfi letartóztatását, majd augusztusban meghosszabbították 3 hónappal. November végén pedig fény derült rá, hogy kiengedték a börtönből, s házi őrizetbe került, nyomkövető eszközzel figyelik. A 24.hu most arról ír, hogy a baleset ügyében újabb gyanúsítottat hallgattak ki a hatóságok. A rendőrség szerint az incidenst egy spontán kialakult verseny okozta:

Abban a Mercedes mellett két BMW vett részt, mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt. A hajsza 0 óra 41 perckor kezdődött a Róbert Károly körúton, ahol a csaknem 700 lóerősre feltuningolt Mercedes haladt elől. Az autó azonban megcsúszott, a sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött, és az a szalagkorlátba csapódott. A történtekről a hatóságok egy videót is közöltek, amelyen látható, hogy a Mercedes felborult az ütközés után, és körülbelül 70 métert pörgött a tetején – emlékeztetnek.

Végül a két mögötte érkező BMW közül a második nekirohant. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása alapján utóbbi BMW sofőrjét hallgatták ki gyanúsítottként közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt. Kiemelték: a megalapozott gyanú szerint a sofőr a megengedett haladási sebességet jelentősen túllépve közlekedett az Árpád hídon és nekiütközött a korábbi közlekedési baleset következtében a hídon a tetején álló személygépkocsinak, ezzel személyi sérülést okozva.

A BMW-s a gyanúsítás ellen panasszal élt, amit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség megvizsgált, és annak alaptalansága miatt elutasított – derül ki a cikkből. Az ügyészség hozzátette: a nyomozás továbbra is folyamatban van az ügyben, ami várhatóan azt is tisztázza majd, hogyan befolyásolta a történteket, hogy a Mercedes menetstabilizátora ki volt kapcsolva. Azt pedig szintén vizsgálják, hogy a kocsik közül bármelyik esetében felmerül-e, hogy illegálisan növelték azok teljesítményét.