Áprilisban kerülhet piacra a felújított iPad Pro

Fotó: Apple
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Apple által kínált táblagépek hamarosan teljes ráncfelvarráson eshetnek át, melynek köszönhetően bekerülhet a tabletekbe a cupertinóiak saját fejlesztésű M1 chipje.

Az amerikai techóriás a Bloomberg értesülései szerint a vadonatúj iPad Pro készülékeket és az iPad Mini feljavított változatát áprilisban teheti elérhetővé világszerte, így érdemes lesz néhány hetet várniuk azoknak, akik új táblagépre vágyakoznak.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Az új tabletekbe az Apple saját lapkakészlete kerülhet, amely teljesítményben és effektivitásban közel állhat a tavaly decemberben piacra dobott MacBookokban és Mac minikben alkalmazott M1 chipek erejéhez.

Miközben a táblagépek méretei nem változnak, a kamerák magasabb felbontást és képernyőfrissítési sebességet kaphatnak.

A legdrágább, 12,9 colos modell mini LED kijelzővel érkezhet, amely sokkal nagyobb fényerősséget és magas kontrasztarányt biztosít az előző generációs iPad Pro-kban használt megoldásokhoz képest.

Az új iPad Pro-kba egy Thunderbolt portot is szereltek, mellyel külső monitorokat, merevlemezeket és egyéb perifériákat kapcsolhatunk a táblagéphez, miközben sokkal gyorsabb sebességet érhetünk el vele, mint USB-C-vel.