Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,012 $

OLED kijelzők érkezhetnek az iPad Pro-hoz és a MacBook Pro-hoz 2022-ben

Az Apple azután, hogy beépítette saját fejlesztésű M1-es chipjeit az új MacBook Air és MacBook Pro készülékekbe, kijelzőfronton is változtatni kíván a korábban megszokott egységekhez képest.

Fotó: Apple
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Ha hihetünk a Digitimes portálon megjelent szivárogtatásoknak, akkor az Apple jövőre OLED kijelzővel láthatja el a 10,9 és 12,9 colos iPad Pro táblagépeket, illetve a 16 colos MacBook Pro laptopokat.

A jelentés hitelessége megkérdőjelezhető, hiszen szöges ellentétben áll a korábbi híresztelésekkel, melyek szerint mini-LED technológiát szeretnének felhasználni a cupertinóiak a következő generációs notebookok és táblagépek paneljei esetében. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

Leghamarabb még ebben a hónapban láthatjuk az új mini-LED kijelzős iPadeket, továbbá nyár környékén számíthatunk a 14 és 16 colos MacBook Pro bemutatására, amelyek szintén ezeket az új paneleket kaphatják majd meg.

A pletykák mégsem alaptalanok, hiszen egy korábbi dél-koreai közleményben arra utaltak, hogy OLED-es iPadek érkezhetnek valamikor 2021 második félévében. A Digitimes értesülései szerint az Apple a mini-LED-en kívül a micro-LED és az OLED technológiákat egyaránt alkalmazhatja a közeljövőben az eszközein.

A mini-LED és a micro-LED mind fényerősség, mind színhűség és színminőség terén sokkal korszerűbb a jelenleg használatos átlagos LCD-kkel szemben. Szakértők a micro-LED paneleket az OLED kihívójának tartják, mivel hatásosabban kiemelik a sötétebb árnyalatokat anélkül, hogy elmosódna az összkép.

Mivel a micro-LED technológia még gyerekcipőben jár, ezért 2021-ben valószínűleg csupán elődje, a mini-LED térnyerésére készülhetünk, ami már több televízió és monitor képernyőjében is megtalálható.