Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

Már idén érkezhet az OLED képernyős, 4K-s Nintedo Switch

Fotó: Manny Moreno/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021. március 5. - 05:08

Arról szólnak a pletykák, idén nagy újítás jöhet a Nintendo háza tája körül.

Új játékkonzolon dolgozik a Nintendo, a gamerek örömére már idén bemutathatják a nagyobb kijelzővel ellátott Switch Prot, melyhez a Samsung gyártja majd a 4K képes OLED képernyőt – írja a Gamespot.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

A Samsung leghamarabb júniusban kezdi meg a 7 inches, 720p felbontással rendelkező képernyők gyártását. A Nintendo újítása a folyamatosan fejlődő konzolpiac eredménye lehet, hiszen a Switch érdekében a nemrég nagyot dobbantó Xboxszal és a PlaySationnel kell felvennie a versenyt a japán cégnek, derül ki a Bloomberg összefoglalójából. 

Egy adatbányász szerint a 4K chip valószínűleg a dokkolóban kerül majd elhelyezésre, így ez kézben tartott módban nem jelent majd nagyobb felbontást, csak ha nagyobb képernyőre csatlakoztatjuk a konzolt. 

Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke februárban egy új Switch konzol bemutatásáról csak annyit közölt, hogy nem terveznek ilyesmit a közeljövőben bejelenteni, és a Samsung sem kívánt ezzel kapcsolatban nyilatkozni, a két cég együttműködése mégis arra enged következtetni, hogy komolyan gondolják a megújítást.