Újabb érdekes szolgáltatást tesztel a Microsoft az Xbox júzerek számára

not image

Kulcsár Péter

2021.március.3 - 00:23

A kiszivárgott információk alapján a Microsoft 1080p felbontású streamelési funkcióval láthatja el az xCloud szolgáltatást.

A redmondi techóriás gaming részlegének fő stratégiája évek óta, hogy minél több játékost csábítsanak el a konkurenciától a verhetetlen árú Game Pass és egyéb szolgáltatások révén.

A rendkívül népszerű Game Passen kívül az utóbbi időben jelentősen megnőtt az xCloud popularitása is, melynek segítségével konzol nélkül játszhatunk a legújabb címekkel pusztán egy kontroller segítségével okostelefonunkon.

A WindowsCentral szúrta ki, hogy egy meg nem nevezett játékfejlesztő nemrég a Hellblade-ről készített egy képernyőképet, amely ismeretlen okból kifolyólag kiszivárgott a közösségi média egyik platformjára.

A fotón láthatóak a teszt közben mért eredmények, amelyen az 1920×1080-as, vagyis Full HD felbontás is szerepelt a különféle hálózati értékek, úgymint a sávszélesség, a jitter és a ping mellett.

Mindezekből kifolyólag szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a Microsoft a közeljövőben bevetheti a 1080p streaminget az xCloudon is, ezáltal bizonyos havidíjért cserébe mobiltelefonon is kipróbálhatunk bármilyen AAA-címet Full HD felbontás mellett.

Fotó: WindowsCentral

Felmerülhet bennünk a kérdés: ami a Google-nak nem sikerült a Stadiával, az a Microsoftnak beválhat az xClouddal? Választ csak akkor kaphatunk rá, ha végül a redmondiak beemelik a Full HD-s streaminget kínálatukba, ám az előző tendenciákból kiindulva nagy durranásra számíthatunk.