Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,77 Ft
Euró
381,48 Ft
Font
445,23 Ft
Bitcoin
43,498 $

Bemutatta a Xiaomi a MacBook pénztárcabarát verzióját

A kínai techóriás tegnapi online termékbemutatója alkalmával lerántotta a leplet az Apple készülékeinek konkurenciájaként fele áron érkező laptopokról.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Xiaomi előző generációs Mi Notebookjaira nem szereltek webkamerát, ami jelentősen megnehezítette a koronavírus-járvány idején a home office-ban dolgozó felhasználók mindennapi életét.

A mai nappal kiderült, hogy a cég a vadonatúj Mi Notebook 14 laptopjába már beszereltek a kijelző felső részére egy szenzort, ezért a kamerával többé már nem lehet problémája a júzereknek. A laptop másik kulcsfontosságú eleme a 10. generációs Intel Core i5 processzor, ami egészen combos teljesítményre képes a benchmarkok alapján. Soron kívül Akár mínusz 11 fok is lehet éjszaka

Ha a Xiaomiról beszélünk, akkor az árat is feltétlenül meg kell említenünk, a Mi Notebookok ugyanis specifikációtól függően 500 és 560 euró között kerülnek majd a piacra, ami valóban csábító ajánlatnak hangzik.

A Xiaomi Notebook 14 (IC) három különböző változatban lesz elérhető, a legolcsóbba 8 GB memóriát, egy 256 GB-os SSD meghajtót, valamint a CPU beépített Intel UHD Graphics 620 grafikus vezérlőjét szerelik.

A középső modellhez kétszer annyi belső tárhelyet kaphatunk majd, míg a legdrágább opció az 512 GB-os SSD mellett egy dedikált Nvidia GeForce MX250 grafikus kártyával is el lesz látva.

A képernyő 14 colos sztenderd 1080p-s felbontással, 16:9 képaránnyal fog rendelkezni, a laptopunkat pedig bármikor bővíthetjük egy SATA III-as SSD-vel vagy DDR4-es RAM-mal. Az energiaellátást egy 46 Wh-ás akkumulátor biztosítja, de nem maradhat el a készülékből a WiFi 802.11ac modul, a Bluetooth 5.0, három USB csatlakozó, egy HDMI port és egy 3,5 mm-es jack csatlakozó sem.

A Xiaomi Notebook 14 (IC) mindössze 1,5 kilogrammot nyom és 18 milliméter széles – ilyen kompakt laptopot csak sokkal drágábban vásárolhatunk meg a konkurenciától a piacon.

Varga Mihály: jövő hétfőn indul a villámgyors azonnali online értékpapírszámla-nyitás

Ezzel párhuzamosan megújul a Webkincstár és MobilKincstár alkalmazás is.