Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Hátat fordít Kínának az Apple, egy másik délkelet-ázsiai országot szemeltek ki

A hírek szerint az Apple Watch és a MacBook is Vietnámban készülne a jövőben.

...svg content...Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az MTI a Nikkei Asia japán hírportál információira hivatkozva arról számolt be, miszerint vietnámi cégekkel tárgyalnak az Apple beszállítói partnerei az Apple Watch és a MacBook gyártásáról, amely azt jelentheti, hogy az óriásvállalat egy másik délkelet-ázsiai országot nézett ki magának.

A kínai Luxshare Precision Industry és a tajvani Foxconn már meg is kezdte az okosóra próbaszériáinak gyártását Észak-Vietnamban, miután maga a cég kérte fel a beszállítóit arra, hogy állítsanak fel MacBook-tesztgyártó sort az országban. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

A tömeggyártás áthelyezése azonban nem olyan egyszerű, egyrészt a világjárványnak tulajdonítható fennakadások, másrészt a gépek gyártásához szükséges ellátási lánc kiépítése miatt, így most elég lassan halad a dolog – írta a Napi.hu.

Emellett az Apple már megkezdte az iPhone-gyártás áthelyezését Kínából más piacokra, többek között Indiába is, ahol az év elején beindult a 13-as széria előállítása, a későbbiekben pedig az iPad táblagépek is csatlakoznak majd.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.

Reagált az itthon is akkumulátor-gyárakat üzemeltető SK ON a pénzügyi nehézségekkel kapcsolatos hírekre

Az utóbbi napokban felröppent hírek szerint a vállalat vezetősége vészhelyzetet jelentett be a folyamatos veszteségek miatt, ám az SK ON szerint csak elkerülni szeretnék azt.