Háromszor gyorsabb az Apple új chipje az M1 lapkakészlethez képest

Apple
not image

Kulcsár Péter

2021. október 23. - 23:58

A cupertinói techóriás nemrégiben bemutatott legújabb chipje, az M1 Max hihetetlen eredményekkel zárt a legfrissebb benchmark teszteken.

Az M1 Max lapka első Metal benchmarkját tegnap este tették közzé: a tesztek során a lapkakészlet eszméletlen, 68870-es pontszámot ért el, miközben az M1 chippel felszerelt MacBook Air és MacBook Pro készülékek ugyanezen ellenőrzésen „mindössze” 20581 ponttal zártak.

Az Apple eddigi legerősebb, Radeon Pro 5600M dedikált grafikus kártyával és csúcsteljesítményű Intel-processzorral ellátott Pro laptopja is sokkal gyengébb értékeket mutatott, a konfiguráció csupán 42510 pontra volt elég – írta a MacRumors.

Mindez azt jelenti, hogy az előző generációs, 16 hüvelykes MacBook Pro notebookhoz képest az M1 Max chippel érkező utód 62 százalékkal gyorsabb, míg a jelenleg is kapható, 13 colos, M1 lapkával működő MacBook Próhoz viszonyítva háromszor erősebb.

Azt egyelőre nem tudni, a tesztek során az M1 Max 24 magos vagy 32 magos változatát használták-e, de bármelyikről is legyen szó, az eredmények lenyűgözőek.

Az Apple szakemberei egyébként az Unleashed esemény során arról beszéltek, hogy a 32 magos M1 Max négyszer gyorsabb lesz, mint az M1 chip, tehát arra következtethetünk, hogy a benchmarkok esetebén a valamelyest gyengébb, 24 magos lapkáról lehetett szó.