Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Így lehet a legkönnyebben sikert elérni egy állásinterjún

Ezek a csillagjegyek nagy esélyekkel indulnak, hiszen olyan tulajdonságokkal bírnak, amelyekkel azonnal előnybe kerülnek. A jó hír, hogy ezeket más is el tudja sajátítani, csak pár dolgot kell észben tartani.

Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód

Koós Alexandra

Szerkesztő

Életünk során legalább egy alkalommal, de megeshet, hogy többször is fel kell készülnünk egy állásinterjúra, hogy bejuthassunk a kinézett céghez, a kinézett munkakörbe. Ilyenkor vannak, akik jól megfogalmazott, megnyerő válaszokat próbálnak bemagolni, amelyekkel előrukkolhatnak, ha az interjúztató feltesz nekik egy trükkös kérdést. Mások inkább utánanéznek az érintett cégnek, hogy megmutassák, valóban érdeklődnek a vállalat és tevékenysége iránt.

A közelgő állásinterjú gondolata sokakban feszültséget, vagy legalábbis izgatottságot válthat ki, míg mások egészen másképp állnak ehhez: nyugodtan elfoglalják a helyüket az interjúztatóval szemben, és önmagukat adják. Egyes csillagjegyek pedig lenyűgöző magabiztossággal képesek átvészelni ezt a próbatételt. Nemcsak a képességeiket mutatják be tökéletesen, de megőrzik a hidegvérüket és azt a benyomást keltik, hogy ők a legprofibbak a szakmájukban. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Az Oroszlán jegy szülötte karizmatikus személyiség, aki szeret barátkozni. Tűzjegyként erős kisugárzása van és jól érzi magát a reflektorfényben. Azt vallja, hogy az ismétlés a tudás anyja, ezért szeret otthon próbainterjúkat tartani, hogy finomítsa válaszait. Semmiképp sem bízza a véletlenre a dolgokat, ez az alapos felkészülés pedig sokat segít a kihívások előrejelzésében és gondolatai hatékonyabb megfogalmazásában.

A Nyilas pozitív szemléletével tűnik ki a legtöbb jelölt közül. Jól tudja, hogy a nem verbális jelek fontos szerepet játszanak az önbizalom közvetítésében, ezért nem feledkezik el arról, hogy tartsa a szemkontaktust, és határozottan fogjon kezet mindenkivel. Mindemellett a testtartására is odafigyel, kerüli az ideges mozdulatokat és a túlzott gesztikulációt, hogy pozitív benyomást keltsen – írja a Blikk Rúzs a pinkvilla.com-ra hivatkozva.

A Kost az erőteljes magabiztosság és lelkesedés jellemzi, aki ismeri, tudja, hogy bátran és tettrekészen néz szembe minden kihívással. Ez pedig az állásinterjúk során is előnyt ad neki, mint ahogy az is, hogy alaposan felkészül. Utánanéz az adott cégnek, valamint a pozíciónak is, ahová beadta a jelentkezését, míg a népszerű interjúkérdések gyakorlásával úgy érzi, hogy ő irányítja a beszélgetést, nincs mi miatt izgulnia.

Az Ikrek jegy szülöttére jellemző az erős karizma, a jó kommunikációs készség és az önbizalom – ezen tulajdonságai jolly jokernek számítanak az interjúk során. Hisz benne, hogy a magabiztosság és a siker kéz a kézben járnak, ezért optimistán tekint előre, de az alapos felkészülést sem hagyja ki. Így azt sem, hogy csiszolja a kommunikációs képességeit. Ha pedig az állás és a cég iránti őszinte lelkesedését is kifejezi, garantált a siker.