Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A víruson átesetteknek akár egy adag oltóanyag is elég lehet

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora mutatja az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagot, amellyel őt is beoltották a Semmelweis Egyetem oltópontján Budapesten 2021. február 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön a Kossuth rádió Napközben című műsorában megosztotta véleményét a koronavírus-fertőzésen már átesettek oltásával kapcsolatban, a szakember pedig úgy véli, akár egy adag vakcina is elég lehet a fertőzésen már átesettek számára a védettség kialakulásához.

Merkely Béla a műsorban elmondta, hogy a kórházi oltópontokat ajánlja az időskorú, többfajta allergiától szenvedőknek.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

A pajzsmirigybetegek bármelyik, Magyarországon elfogadott vakcinával beoltathatják magukat – közölte. Kitért arra is, hogy tetanuszoltás után két hetet kell várni bármilyen koronavírus elleni vakcina beadása előtt.

Több telefonáló panaszkodott, hogy bár fertőzöttek voltak, a vérükben nem mutattak ki antitestet, ugyanakkor mégis fél évre szóló, védettségi igazolást kaptak. Ezzel kapcsolatban a rektor azt mondta, nemcsak antitestes, hanem úgynevezett sejtes immunitás is létezik.