Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,95 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
468,10 Ft
Bitcoin
64,137 $

A világ egyik leghíresebb városában már a külföldiek is vakcinákat kaphatnak, ennyibe kerül

A kínai Pekingben az a döntés született, hogy a fővárosban élő külföldi állampolgárok is jogosulttá válhatnak az oltóanyag beadására.

...svg content...Fotó: Nyíregyháza, 2021. március 25. A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinája Bojti István háziorvos nyíregyházi rendelőjében 2021. március 25-én. MTI/Balázs Attila
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Peking lehetővé teszi a kínai fővárosban élő külföldi állampolgároknak, hogy beadassák maguknak a koronavírus elleni vakcinát – jelentette be a város kormányzatának külügyekért felelős hivatala pénteken.

Peking ezzel Sanghaj után a második kínai nagyváros, ahol a külföldi állampolgárok számára is elérhetővé teszik a kínai fejlesztésű oltóanyagokat, amelyek Kínában már feltételes piaci engedéllyel rendelkeznek. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

A város vezetése arról pontos tájékoztatást nem nyújtott, hogy melyik vakcinát kaphatják meg az oltást igénylő külföldiek. A kiadott ismertető alapján elölt vírust tartalmazó vakcináról van szó – ebből a típusból jelenleg három rendelkezik a szükséges engedéllyel Kínában: a Sinopharm kínai gyártó két, és a Sinovac egy oltóanyaga.

A kínai közegészségügyi biztosítási rendszerben nem szereplő külföldieknek adagonként 93,5 jüant (4400 forint) kell fizetniük a két dózist beadását igénylő vakcináért. A sanghaji egészségügyi bizottság kedden jelentette be, hogy március 29-étől megnyitja az oltáshoz szükséges regisztrációs rendszert a városban élő külföldiek előtt.

Koronavírus – az enyhe szabályok ellenére Svédországban alacsonyan maradt a többlethalálozás

Pekingben pedig kedden a városban állomásozó külföldi diplomaták, újságírók és családtagjaik kapták meg önkéntes alapon a Sinopharm egyik oltóanyagának első dózisát saját költségen. A kínai külügyminisztérium szerdai közlése szerint összesen 27 ország 71 sajtóképviseletének mintegy 150 újságírója élt a lehetőséggel.