Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
393,55 Ft
Font
467,47 Ft
Bitcoin
64,339 $

A teljes magyar egészségügy a covid-betegek kezelésére állt át

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke úgy gondolja, egyértelműen ki lehet jelenteni, a magyar kórházak túl vannak terhelve, a fekvőbeteg osztályokon pedig hamarosan kezelhetetlenné válik a helyzet.

...svg content...Budapest, 2020. december 10. Védőfelszerelést viselő orvosok vizitelnek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent János Kórházban 2020. december 9-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ATV Start című műsorban Balogh Zoltán elmondta, az intenzív osztályon kezelt és gépi lélegeztetésre szoruló betegek száma az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt, néhány részleg kivételével szinte a teljes rendszer a koronavírusos páciensek ellátására állt át.

Az elnök szerint nem lehet előrejósolni, miként alakulhat az elkövetkező egy-két hét, ám azt szerencsésnek nevezte, hogy a kórházi ágyak leépítése Magyarországon a többi országgal szemben nem valósult meg. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Balogh Zoltán kiemelte, ez az egyedüli esély arra, hogy a határosztályokra is át lehessen helyezni a koronavírusos betegeket, így valamelyest enyhíthetnének az ellátórendszer terheltségén.

A kórházi ágyak számánál sokkal égetőbb probléma a szakemberek hiánya, az intenzív osztályokon megemelkedett a szakápolók terhelése, Balogh szerint 4-6 helyen ma már 10-12 beteget lát el egy ápoló.

Arra a kérdésre, hogy mi okozhatja azt, hogy hazánk a 193 ország közül a 8. helyen áll a halálozási arány tekintetében, a szakdolgozói kamara elnöke azt mondta, ennek több oka is lehet, többek között például az, hogy mire egy koronavírusos beteg eljut az intézménybe, addigra már több napot töltött otthon, orvosi ellátás nélkül.

Balogh Zoltán úgy látja, talán ebben is változtatni kellene, ha valaki bizonyos tüneteket észlel magán, nem kellene otthon, ellátás nélkül várnia, hanem inkább az orvosnak kellene eldöntenie, mikor kell az illetőt intézménybe utalni.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.