Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,50 Ft
Euró
393,04 Ft
Font
467,89 Ft
Bitcoin
66,076 $

A Magyarországon is használt kínai vakcinát kaphatnak a külföldi újságírók Pekingben

Nem kötelező, tehát szabadon választható az újságírók számára, hogy beolthatják magukat a kínai vakcinával, amit Magyarországon is használnak. Ennek azonban ára van, nincs ingyen.

...svg content...Fotó: MTI/Balázs Attila
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Önkéntes alapon beoltathatják magukat és családtagjaikat a koronavírus ellen a Pekingben állomásozó külföldi újságírók – tájékoztatta a külföldi sajtóképviseleteket szerdán a kínai külügyminisztérium.

A kínai fővárosban tevékenykedő külföldi újságírók számára a Sinopharm kínai gyártó elölt vírust tartalmazó vakcináját teszik elérhetővé, melyet az újságírók saját költségen adathatnak be maguknak egy csoportos oltási kampány keretében. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

A szerdai tájékoztatás szerint a Kínában feltételes piaci engedéllyel rendelkező oltóanyag felvételére az érvényes szabályozás szerint a 18 és 59 év közöttiek jelentkezhetnek március 21-ig, jelentkezésükhöz egy írásos hozzájárulást is mellékelniük kell.

Kína a múlt héten digitális egészségügyi igazolást vezetett be, mely a tervek szerint a nemzetközi utazások megkönnyítéséhez járulhat hozzá. A Kínában népszerű WeChat közösségi mobiltelefonos alkalmazáson keresztül március 8-tól elérhető igazolás az érintettnek a Covid-19 elleni oltással, valamint a koronavírusteszt-eredményeivel kapcsolatos adatait tartalmazza. Az igazolásról, mely a jelenlegi szakaszban kizárólag kínai állampolgárok számára elérhető, fizikai példány is készíthető.

A kijárási tilalom és a zárlat sem segít a koronavírus terjedésének megfékezésében

Az egyelőre nem világos, hogy Peking mely országokkal folytat egyeztetéseket az igazolás elfogadásáról. Hasonló mechanizmus bevezetését tervezi az Európai Unió, az Egyesült Államok, valamint az Egyesült Királyság is.

Hétfőn Kína több országban – egyebek mellett Magyarországon – állomásozó külképviseleteinek hivatalos weboldalán is megjelent egy közlemény, amely szerint egyes, kínai fejlesztésű vakcinával beoltott külföldieknek megkönnyítenék a Kínába utazáshoz szükséges vízum igénylését. A közlemény szerint azonban a beutazással kapcsolatos, szigorú óvintézkedések változatlanul vonatkoznak a kínai vakcinával beoltottakra is.

A jelenleg érvényes óvintézkedések alapján a Kína területére lépőknek 14 és 28 nap között terjedő időszakot kell eltölteniük arra kijelölt karanténszálláson saját költségen. Az ország 2020 március vége óta leállította a külföldi állampolgárok beutazását, ez alól csak bizonyos csoportok – például diplomaták, életvitelszerűen Kínában élők – jelentenek kivételt.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.