Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,84 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
467,66 Ft
Bitcoin
64,251 $

A kijárási tilalom és a zárlat sem segít a koronavírus terjedésének megfékezésében

Az indiai mahárástrai központi kormány keddi levelében arról írtak a döntéshozók, hogy a korlátozások és a tilalmak nem tették meg a kellő hatást a covid-fertőzés elburjánzásának megakadályozásában.

...svg content...Nizza, 2021. február 27. Védőmaszkos férfi sétál a teljesen elnéptelenedett parti sétányon Nizzában 2021. február 27-én. A városban a koronavírus-járvány megfékezése miatt két hétre kijárási tilalmat rendeltek el este hattól reggel hatig. MTI/AP/Daniel Cole
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A mahárástrai egészségügyi miniszter a közleményben kiemelte, csupán minimális hatással voltak a tilalmak a vírus terjedésére, ezért az óvintézkedések szigorítását kérték az emberek bezárása helyett – írta az India Today hírportál.

A központi kormány nyílt leveléből kiderült, hogy a kontaktok kutatását és a nyomkövetési rendszer fejlesztését kellene elsősorban eszközölni, így meggátolhatnák a fertőzési gócpontok kialakulását. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

A hatóságok becslése alapján minden egyes fertőzött után legalább 20-30 személyt lenne szükséges leellenőrizni, ezáltal minimalizálhatnák a kórokozó veszélyeztetett egyéneknek történő átadásának kockázatát.

Azt is felvetették, hogy antigén gyorstesztállomásokat kellene kihelyezni a frekventáltabban használt, zsúfolt helyekre, például a vasúti és buszmegállókhoz, illetve a bevásárlóközpontok elé.

Rádzses Tópe, Mahárástra egészségügyi minisztere hétfőn arról beszélt, hogy a zárlat semmiféleképpen sem megoldás, helyette a lakosságnak a közösségi távolságtartással kapcsolatos óvintézkedések betartására kellene összpontosítania.

Nágpur városában szigorú lezárás lépett érvénybe, amely egészen március 21-ig tart majd – mindezt azért lépték meg, mivel rekord magasságokig kúszott az egy nap alatt regisztrált koronavírusos esetek száma.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.

Karácsony Gergely több mint 10 millió forintos jutalmat adott egy MÁV-os vezetőnek

Igen komoly összegek kerültek kiosztásra Karácsony Gergely által, noha Budapest kasszája finoman szólva sem áll jól.