Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

A németországi Aldiban már gyorsteszteket is lehet vásárolni, reagált a magyar képviselet

Fotó: Facebook/Aldi Magyarország
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ezen a héten adtak engedélyt Németországban az Aldinak, hogy gyorsteszteket is árusíthassanak a vásárlók részére a gyorsan terjedő járványra való tekintettel.

A Telex beszámolója szerint az országban az Aldi az egyetlen olyan áruházlánc, ahol bárki számára elérhetővé váltak ezek a gyorstesztek. A lap a Spiegel cikkén keresztül arról ír, hogy a doboz 24,99 euróba kerül, tehát körülbelül 9 ezer forint az ára.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

Az ehhez hasonló gyorstesztek lényege, hogy azok otthon is elvégezhetőek, nem szükséges hozzá különösebb segítség. Kiderült, hogy a gyorstesztek a vártnak megfelelően jól fogytak, és az első pár napban több ilyen tesztet vásároltak az emberek, mint az első hullám idején WC-papírt, ami mindig nagy slágertermék a lezárások idején.

Pár nap után azonban már egyre kevesebben vásárolták ezeket a teszteket, de ez még mindig egy jó lehetőség azoknak, akik gyorsan és könnyen akarnak tesztekhez jutni. A tervek szerint Németországban később más drogériák és láncok is hasonlóan fognak tenni, mint az Aldi.

Már kézbesíti a posta az oltási igazolványokat

A Telex megkereste a hazai Aldit, akik azt válaszolták, hogy az Aldi Magyarország jelenleg nem tervez hasonló lépést, tehát pillanatnyilag ez a lehetőség nem érhető el az országban.