18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

A jövőben aktus közben vásárolhatunk meg kiegészítő csomagokat szexrobotjainkhoz

Unsplash
Egészség/Életmód
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Ha valódi érintkezés helyett inkább a virtuális kapcsolatokat preferálnánk, akkor a szexrobotok és a mesterséges intelligencia elvégezheti némi pénzért cserébe vágyaink kielégítését.

Miközben a robottechnológia fejlődésének révén egyre kifinomultabb, emberekre hasonlító szerkezeteket hoznak létre, rengeteg morális kérdés is felmerülhet bennünk azzal kapcsolatban, mennyire etikus szexuális partnerként robotokkal kéjelegni.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Az MIT Media Lab kutatója, Kate Darling a The Guardian hírportálnak adott interjújában elmondta, a jövőben szoftver- és hardverfejlesztő cégek manipulálhatják majd az embereket azáltal, hogy szexrobotokat dobnak piacra, melyek megfelelő működtetéséhez alkalmazáson belüli mikrotranzakciókat szükséges aktiválnunk – mindezt nem kevés pénzért cserébe.

„Attól tartok, hogy a vállalatok kihasználhatják az embereket, és érzelmi alapon megzsarolhatják őket. Egy szexrobot például a pillanat hevében pénzügyi vonatkozású lehetőséget kínálhat fel, amit nehéz lesz elutasítani” – magyarázta Darling.

A szakértő szerint a fő problémát az jelenti, hogy a cégek úgy fogják finomhangolni a mesterséges intelligencia működéséhez szükséges algoritmusokat, hogy emberi tulajdonsággal bírjanak, így elkerülhetetlen lesz a gépek befolyásoltsága.

„2018-ban egy önvezető Uber-autó ölt meg egy kerékpárost, végül a gépkocsiban utazó sofőrt ítélték el, nem pedig a gyártót. A cégeknek kell felelniük a tanulásra képes szerkezetek tetteiért, ugyanis nem tudhatják előre, milyen gondok merülhetnek fel” – tette hozzá Darling.

A szakember mindezek alapján úgy gondolja, a robotokkal és az AI-jal úgy kell bánnunk, mint az állatokkal, míg működésüket és mindennapi életbe való implementálásukat csakis úgy oldhatjuk meg, hogy hasznos tulajdonságokkal ruházzuk fel, nem pedig manipulációra neveljük őket.