Dollár
396,66 Ft
Euró
403,16 Ft
Font
477,19 Ft
Bitcoin
23,449 $

A gyűlölet-bűncselekmények miatt több fegyvert értékesítenek az ázsiai származású amerikaiaknak

Fotó: AP
not image

Borbély Fanni

2021. március 24. - 03:09

Az ázsiai származású amerikaiak elkezdték felhalmozni fegyverkészleteiket, a koronavírus-járvány kezdete óta őket célzó gyűlölet-bűncselekmények egyre növekvő száma miatt.

Noha a rendőrség fokozta a rendőri jelenlétet az ázsiai-amerikai közösségekben a támadásokat megelőzendő, sokan úgy döntöttek, hogy saját kezükbe veszik a védekezést.

Soron kívül Nem lesz egységes bezárás, de a benzinkutasok nem teljesen elégedettek

Jimmy Gong, a Long Island-i Mineolában működő Jimmy’s Sport Shop tulajdonosa elmondta, az ázsiai közösségben korábban soha nem volt jellemző a fegyverkultúra, azonban a koronavírus-járvány kezdete óta az ázsiai származású amerikaiakat célzó gyűlölet-bűncselekmények után egyre több ázsiai vásárol fegyvert, hogy megvédje magát.

Az 1980-as években Kínából emigrált Gong elmondta, hogy a pandémiában megduplázódott fegyvereinek értékesítése – országos tendenciát követve –, az ázsiai származású amerikaiak pedig az ő ügyfélkörének mintegy felét teszik ki.

Gong számos vevője inkább a sörétes puskákat preferálja, mint a pisztolyokat, ugyanis az állami törvények előírják az engedély meglétét a pisztolyokra. Gong elmondása szerint az ő üzlete volt az első ázsiai tulajdonú fegyverszaküzlet Long Islanden, melyre rendkívül büszke.

Gong arra is felhívta a figyelmet, amit sokan nem tudnak: az Egyesült Államokban nem csak az amerikai állampolgárok, hanem a zöld kártyával rendelkezők is birtokolhatnak fegyvert.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.