Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

A gyűlölet-bűncselekmények miatt több fegyvert értékesítenek az ázsiai származású amerikaiaknak

Az ázsiai származású amerikaiak elkezdték felhalmozni fegyverkészleteiket, a koronavírus-járvány kezdete óta őket célzó gyűlölet-bűncselekmények egyre növekvő száma miatt.

...svg content...Fotó: AP
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha a rendőrség fokozta a rendőri jelenlétet az ázsiai-amerikai közösségekben a támadásokat megelőzendő, sokan úgy döntöttek, hogy saját kezükbe veszik a védekezést.

Jimmy Gong, a Long Island-i Mineolában működő Jimmy’s Sport Shop tulajdonosa elmondta, az ázsiai közösségben korábban soha nem volt jellemző a fegyverkultúra, azonban a koronavírus-járvány kezdete óta az ázsiai származású amerikaiakat célzó gyűlölet-bűncselekmények után egyre több ázsiai vásárol fegyvert, hogy megvédje magát. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Az 1980-as években Kínából emigrált Gong elmondta, hogy a pandémiában megduplázódott fegyvereinek értékesítése – országos tendenciát követve –, az ázsiai származású amerikaiak pedig az ő ügyfélkörének mintegy felét teszik ki.

Gong számos vevője inkább a sörétes puskákat preferálja, mint a pisztolyokat, ugyanis az állami törvények előírják az engedély meglétét a pisztolyokra. Gong elmondása szerint az ő üzlete volt az első ázsiai tulajdonú fegyverszaküzlet Long Islanden, melyre rendkívül büszke.

Gong arra is felhívta a figyelmet, amit sokan nem tudnak: az Egyesült Államokban nem csak az amerikai állampolgárok, hanem a zöld kártyával rendelkezők is birtokolhatnak fegyvert.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.

Ezt mondta Zelenszkij arra, hogy Biden Putyinként mutatta őt be

Zelenszkij európai körútja során elnézően reagált Joe Biden amerikai elnök nyelvbotlására, amely során összetévesztette őt Vlagyimir Putyinnal.