Clouds
21 Budapest
Dollár
346,95 Ft
Euró
370,38 Ft
Font
431,11 Ft
Bitcoin
27,095 $

A Chelsea-t irányító Graham Potter lett a világ második legdrágább vezetőedzője

Fotó: EPA/Neil Hall
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A Chelsea szurkolóinak többsége eddig sem volt maradéktalanul elégedett Potter munkásságával, az újabb információ napvilágra kerülése pedig aligha javít majd a megítélésén.

A legfrissebb hírek szerint az angol Chelsea nem kevesebb, mint 21,5 millió fontot fizetett azért, hogy megszerezze Graham Pottert a csapat kispadjára.

Soron kívül Stresszbetegséggel, alkoholizmussal és alvászavarral küzdhet Kim Dzsongun

A korábbi Brighton-menedzserért 2022-ben adott összegre azt követően derült fény, hogy Potter korábbi klubjának tavalyi évre vonatkozó pénzügyi beszámolóját nyilvánosságra hozták.

Az érte fizetett 21.5 millió font azt jelenti, hogy jelen pillanatban Potter az angol Premier League történetének legdrágább menedzsere, a világon pedig a második – írja a Focus.

Előtte csak az a Julian Nagelsman szerepel, akiért 2021-ben átszámolva mintegy 22 millió fontot fizetett a Bayern München a Lipcsének, hogy vegye át a csapat irányítását.

Némi érdekesség, hogy alig több mint egy év után Nagelsmannak távoznia kellett a Bayern kispadjáról, helyét pedig az a Thomas Tuchel vette át, akit tavaly szeptemberben Graham Potter váltott a Chelsea kispadján.