A bíróság kimondta: az Apple tudta, hogy hibás laptopokat árul

Fotó: Unsplash/Kari Shea
not image

Borbély Fanni

2021. április 3. - 10:48

Amikor az Apple 2016-ban bemutatta ellentmondásos MacBook Pro újratervezését, a vállalat valószínűleg nem tudta, hogy egy csoportos bírósági keresetet indítanak majd ellene.

A vállalat ellen nem csak a csoportos per folyik a hírhedt pillangó mechanikás billentyűzet miatt, a közismerten sérülékeny kijelzőkábelek miatt is felelősségre vonásra számíthatnak.

Edward Davila bíró úgy határozott, utat enged az ügy további menetének, és kijelentette, az Apple-nek tudnia kellett volna, hogy az új termékek kudarcot vallanak majd, ennek ellenére mégis piacra dobta azokat – írja a The Verge.

“A bíróság megállapítja, hogy a kiadás előtti tesztelés állításai a jelentős ügyfélpanaszokkal kapcsolatos állításokkal együtt elegendőek annak bizonyítására, hogy az Apple kizárólagos ismeretekkel rendelkezett a szóban forgó hibáról” – írta a bíró.

Az Apple pillangó mechanikás billentyűzettel ellátott MacBook laptopjainak beragadó vagy éppen nem reagáló billentyűi igen sok esetben szorultak javításra vagy akár cserére, ami hosszabb távon már a cégnek sem volt kifizetődő, a sok botrány után végül kivezették a technológiát, mostanra pedig teljesen le is cserélték azt.