Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,775 $

Már márciusban bevezethetik Magyarországon a digitális vakcinaigazolást?

Az eddig kép szerint február végéig befejezhetik a teszteléseket a platform kapcsán, így akár már márciusban bevezethetik a digitális vakcinaigazolást Magyarországon.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A 24.hu egy részletes cikket közölt az észt Guardtime által fejlesztett oltási információs platformról, aminek már zajlik a tesztelése. Várhatóan az február végéig tart, majd ezt követően a különböző modulokat fokozatosan tehetik elérhetővé az állampolgárok számára.

A lap azt írja, hogy a platform tesztelése január végétől várhatóan február végéig tart Magyarországon, melynek segítségével igazolhatjuk , hogy megkaptuk a koronavírus elleni oltást. Ezen igazolás szolgálhat például arra is, hogy belépést nyerjünk egy sporteseményre, egy szállodába, vagy bármilyen rendezvényre. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Fontos megjegyezni, hogy noha maga a technológia lehetővé teszi a valós időben követést a vakcinák mozgását illetően, miközben visszacsatolást ad a gyógyszergyáraknak az oltóanyagok felhasználásáról, komoly hangsúlyt fektet a személyes adatok védelmére.

Magyarország elsők között száll be az oltási információs platform fejlesztésébe, és a 24.hu a cégen keresztül megtudta, hogy ha a kormány alkalmasnak találja az esetlegesen február végére elkészülő pilotot, ezután élesíthetik a különböző modulokat, és azokat elérhetővé tehetik az emberek számára.

Jó hírek is vannak az aktuális járványügyi adatok között

A tesztidőszak során nem használnak személyes adatokat, és maga a VaccineGuard működése egyszerű. „ A beoltott állampolgárok az igazolást nyomtatva vagy e-mailben kapják meg az adott intézménytől, de a jövőben akár mobilalkalmazáson is igényelhető lesz. Fontos, hogy minden esetben az állampolgárnak kell kérnie az igazolást.” – írja a 24.hu a cikkében.

A QR-kód lehet a kulcs, aminek a bemutatásával a telefonunk segítségével egyszerűen igazolhatjuk az oltottságunkat, például a határellenőrzéseknél. Azokra is gondolnak, akiknek nincs okostelefonjuk, így ők egy papír formájában kaphatják meg az igazolásukat.

Egy olyan adat sincs, amit tárolnának a személyes adatvédelem miatt, tehát ettől sem kell tartaniuk az embereknek, illetve az ellenőrzést végző szervereknek mindössze egy kamerás mobiltelefonra van szüksége, majd a QR-kód leolvasásával azonnali információt küld a rendszer az oltottságról.

A cég abban bízik, hogy a tesztelést követően Magyarország is használni kezdi a rendszert, amihez heteken belül 15 további ország csatlakozhat. Sok ilyen országgal állnak jelenleg tárgyalásban, ami csak azt mutatja, hogy mekkora az érdeklődés a platform iránt, mely az oltóanyagok nyomon követésére is képes.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.