Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

A magyar kormány által rendelt kínai vakcina a dél-afrikai vírusvariáns ellen is hat

A kínai kutatók azt állítják, hogy a Sinopharm vakcinája a mutálódott dél-afrikai vírusvariáns ellen is hatékony, megvédi az emberi szervezetet.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Több vírusmutációt is rögzítettek világszerte, és az egyik legaggasztóbb a dél-afrikai változat. A mutációk megjelenése után azonnal megkezdődtek a vizsgálatok, hogy miképpen hatnak a jelenleg használt oltóanyagok az új vírusokkal szemben.

A CNN most arról számolt be, hogy a Magyarországra is érkező kínai Sinopharm-vakcina a dél-afrikai változatot szintén inaktiválhatja. A kínai tanulmány egyelőre csak kevés részletet közölt ezzel kapcsolatban, de úgy tűnik, hogy az oltóanyaguk a dél-afrikai mutáció ellen is védelmet nyújt. Soron kívül Súlyos Robert Fico állapota, több szervét is lövés érte

A tanulmányból kiderült, hogy tizenkét olyan ember mintáját vették alapul, akik korábban a Sinopharm oltását kapták meg, illetve tizenkét önkéntes mintáját tesztelték, akiknek a szervezetébe kísérleti vakcina került. Ezeket tesztelték a vírusvariáns ellen, mely a jelek szerint nem tud mit kezdeni a kínai oltóanyag hatékonyságával szemben, ami jó hír.

Tanulmány: a Szputnyik V hatékonyabb az AstraZeneca vakcinájánál

Mindkét vakcina esetében elegendő antitestet mutattak ki ahhoz, hogy a vírus semlegesítésre kerüljön, és legyőzzék a mutációt. További vizsgálatok folynak a kutatások érdekében, de egyelőre egy olyan oltóanyagról sem jelentettek, amik nem lennének hatékonyak az újabb és újabb mutációkkal szemben.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.