Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,40 Ft
Font
453,70 Ft
Bitcoin
64,043 $

Ellenzéki tüntetők megkínzásával vádolja a fehérorosz hatóságokat az Amnesty International

A civil szervezet szerint képi bizonyítékok mellett felvételeket és egy tanúvallomást is fel tudnak hozni bizonyítékként az atrocitások elkövetéséről. A kormány tagad.

Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az Amnesty International szerdán közzétett jelentése szerint a fehérorosz hatóságok rutinszerűen kínoztak meg előállított tüntetőket. Fehéroroszországban Aljakszandr Lukasenka tavaly augusztusi vitatott újraválasztása óta folyamatosak a tüntetések.

Eddig több, mint harmincezer letartóztatás történt ezek alatt, a több száz sérült mellett pedig halálos áldozatai is voltak a tiltakozásoknak. A riportban lévő beszámolók szerint többeket meztelenre vetkőztettek, megvertek, éheztettek és az orvosi ellátást is megtagadták tőlük. Az Amnesty elmondta, képeket, videókat is tudnak bizonyítékként felmutatni a vallomások mellett, írja a DW. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Marie Struthers, a szervezet kelet-európai és közép-ázsiai részlegének vezetője szerint az ország igazságügyi rendszere „nem csak névtelenséggel védi a rendőrséget, de biztatja is őket arra, hogy félemlítsék meg erőszakkal az áldozatokat és a szemtanúkat.”

Szerinte nemzetközi vizsgálóbizottságot kell felállítani az emberi jogi mulasztások kihágásánainak felkutatására, ezzel csatlakozott az ENSZ emberi jogi igazgatójának, Michelle Bachelet-nek a decemberi felhívásához, aki arra szólította fel a belarusz kormányt, engedje szabadon a törvénytelenül letartóztatott tüntetőket és vizsgálja ki a fogva tartottak kínzását.

A kormány, melyet már 26 éve Lukasenka vezet, folyamatosan tagadja a vádakat.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Robogósnak csapódott egy autós Pannonhalmán

Újabb és újabb balesetek történnek, most épp Pannonhalmán történt egy robogós incidens, ami miatt mentőket is riasztottak a helyszínre.

Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Egy jólléti ellenőrzésre érkeztek a helyszínre a rendőrök, a házban azonban már csak a nő holttestét találták meg.