Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,43 Ft
Euró
388,56 Ft
Font
453,33 Ft
Bitcoin
63,421 $

Euronews: ennyi vakcina érkezik Magyarországra Oroszországból

Noha a hivatalos bejelentés ideje alatt nem hangzott el, az Euronews részletesen számolt be az érkező szállítmányok nagyságáról.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Szijjártó Péter a nap első felében jelentette be, hogy Magyarország és Oroszország megállapodást kötött egymással a Sputnik V vakcináról, ami egy újabb jelentős mérföldkő lehet a koronavírus elleni védekezésben.

Azt követően, hogy a magyar hatóságok megadták a sürgősségi engedélyt, a magyar külügyminiszter aláírta a szerződést, ami három nagyobb szállítmány érkezéséről szól. Akkor azonban még nem lehetett tudni, mekkora mennyiségről, hány vakcináról van is szó összesen. Soron kívül Kim Dzsongun iránti hűségesküre kötelezték az észak-koreai lakosságot

Szijjártó a tájékoztató végén azt mondta, a mai nap folyamán erről is tájékoztatást fognak adni, de közben az Euronews arról jelentett, hogy kétmillió adagról van szó. A három fázist külön ismertették, pár órával a nagy esemény után.

Müller Cecília reagált a pletykákra: nincs dublőröm, én voltam az

Az első hónapban 600 ezer adag fut be Magyarországra, míg a másodikban egymillió, addig a harmadikban 400 ezer. A következő ilyen megállapodás valószínűleg Kínával születhet meg, ha a magyar hatóságok zöld jelzést adnak a vakcinára, mely körül jelenleg is zajlanak a vizsgálatok.

Közben Szijjártó egy újabb hivatalos sajtóeseményen erősítette meg a számokat, vagyis azt a kétmillió adagot, ami egymillió magyar állampolgár beoltására lesz elegendő. Ennek megfelelően az első hónapban 300 ezer, a másodikban 500 ezer, míg a harmadikban 200 ezer ember számára elegendő vakcina érkezik Magyarországra.

Dobrev Klára Magyar Péter pártjának budapesti indulásáról: én ezért nagyon mérges vagyok

Elmondása szerint a Tisza Párt sikeres ellenzéki polgármesterekre indul rá, és veszélyezteti, hogy a Fidesztől polgármesteri pozíciókat nyerjenek el.