Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,57 Ft
Euró
389,05 Ft
Font
452,41 Ft
Bitcoin
63,470 $

Közelít az 1,8 millióhoz az oltásra regisztrált magyar állampolgárok száma

A Fidesz országgyűlési képviselője jelentette be, hogy közel 1,8 millió magyar regisztrált eddig a koronavírus elleni vakcinára.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A Fidesz országgyűlési képviselője jelentette be, hogy közel 1,8 millió magyar regisztrált eddig a koronavírus elleni vakcinára.

Továbbra is elérhető a vakcinaregisztráció a vakcinainfo.gov.hu oldalon keresztül, illetve az idősebbek postai úton is meg tudják ezt tenni egy válaszlevél segítségével. Egyelőre nem kezdődhetett meg a tömeges oltás, mivel nincs elegendő oltóanyag. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A várhatóan ma érkező következő Pfizer-szállítmány is csak kisebb adagokat fog tartalmazni, és a következő időszakban sem valószínű jelentős mennyiség Brüsszeltől. A magyar kormány azonban a háttérben nemcsak tárgyalásban áll Kínával és Oroszországgal, hamarosan a jóváhagyás is megszülethet a két vakcina magyarországi használatáról.

Ez egy nagy mérföldkő lenne Magyarország számára, mivel mint azt Orbán Viktor miniszterelnök is elmondta, adott esetben Kínából rövid időn belül milliós tételben kaphatnának vakcinát, amivel a magyar kormánytagok is beoltanák magukat.

Az operatív törzs ismét hangsúlyozta, adott esetben képesek lennének arra is, hogy napi szinten akár 500 000 ember kapja meg az oltását az oltási terv részeként, de ehhez vakcinára van szükségük, és mindenkit arra biztatnak, hogy regisztráljon.

Müller Cecília országos tisztifőorvos megnyugtatta az embereket, mindenkit értesíteni fognak a regisztráció kapcsán, és senki sem maradt le semmiről. Dömötör Csaba ma reggel megerősítette, hogy már 1 millió 755 ezren adták le a regisztrációjukat az oltásra.

Válasz azoknak, akik magas vérnyomással küszködnek és az oltáson gondolkoznak

Ez a szám tartalmazza az online és postai regisztrációkat is az idősebb generációval, akik szintén önkéntes és ingyenes módon juthatnak majd hozzá az oltáshoz, ha eljön az idő. Jelenleg az egészségügyi dolgozókat és a szociális otthonokban lévőket oltják.

Vitézy Dávid Karácsony Gergelynek: ezt le kell állítani!

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt arra szólítja fel Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestert, hogy állítsa le az üresen álló kelenföldi kollégiumi épület értékesítési folyamatát.