Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Megvan a lehetőség arra, hogy kötelezővé tegyék a koronavírus elleni oltást

Amennyiben Müller Cecília elrendeli, az egész országban is kötelező lehet a koronavírus elleni védőoltás beadatása, de a munkáltatóknak is megvan ehhez a jogköre – mondta el a Magyar Orvosi Kamara főtitkára.

Belföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Amennyiben Müller Cecília elrendeli, az egész országban is kötelező lehet a koronavírus elleni védőoltás beadatása, de a munkáltatóknak is megvan ehhez a jogköre – mondta el a Magyar Orvosi Kamara főtitkára.

Dr. Nagy Marcell a Szabad Európának adott nyilatkozatában elmondta, ha erre lenne szükség, az országos tiszti főorvosnak van joga elrendelni a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételét, de ezt több szemszögből, például jogilag is kellene vizsgálni. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Ez nem meglepő, elvégre a munkáltatók is határozhatnak így, amennyiben ellenkező esetben nem tudná a munkavállaló biztonságos módon végezni munkáját, erre van is példa, az egészségügyi dolgozóknak be kell magukat oltatni magukat Hepatitis B ellen.

Kiemelte: amennyiben vissza akarunk térni a rendes kerékvágásba, az oltást kell választanunk és bár például kötelezővé ők sem tették, a Semmelweis Egyetem dolgozóinak amennyiben nem adatják be maguknak a vakcinát, kétnaponta tesztet kell végeznie.

Az MOK titkára szerint problémás, hogy hivatalos információ gyakorlatilag nincs, holott az amúgy teljesen természetes bizonytalanságot lehetne oldani azzal, ha például az oltás hivatalos honlapján, a Vakcinainfón közzétennék az azzal kapcsolatos információkat.

Mindezek ellenére a szakember úgy tapasztalja, a kezdeti bizalmatlanság az egészségügyi dolgozók körében is csökken és jelezte, hangsúlyozni kell, hogy az eddigi oltások után csak ritka és kezelhető tüneteket tapasztaltak a beoltottak.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.