Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Újabb rendőr hunyt el a Capitolium ostroma után

Howard Liebengood tiszt 2005 óta szolgált a Capitol Police-nál, mióta a szenátus védelmére nevezték ki, halálának okát azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Howard Liebengood tiszt 2005 óta szolgált a Capitol Police-nál, mióta a szenátus védelmére nevezték ki, halálának okát azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A capitoli rendőrség közleménye szerint, négy nappal azután, hogy a Trump-szimpatizáns tömeg megrohamozta a Capitolium épületét, az épületet védő egyik tiszt életét vesztette. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Egyelőre sajnos nem áll rendelkezésre további információ a tiszt haláláról, sem pedig arról, hogy milyen szerepet játszott a Capitolium épületének védelmezésében, illetőleg azt sem erősítették meg, hogy halála összefüggésbe hozható-e a szerdai eseményekkel.

A capitoli rendőrség vasárnapi nyilatkozatában azt írta, Liebengood tiszt szolgálaton kívül hunyt el. Az 51 éves rendőr 2005 óta teljesített szolgálatot a szenátusi részlegen, éppen úgy, mint korábban édesapja, aki 1981 és 1983 között szolgált a szenátus biztonsági főtisztviselőjeként.

A The New York Times azt írja, a megrázó halálhír azután érte a helyi rendőrséget, hogy bejelentették egy másik tiszt, Brian D. Sicknick halálát, aki a Capitolium ostroma során szenvedett olyan súlyos sérüléseket, melyek következtében csütörtökön életét vesztette.

A törvényhozók azonnali hatállyal indítottak nyomozásokat az ostrom ügyében, és elszámoltathatóságot követeltek az elmúlt évtizedek mondhatni legnagyobb biztonsági hiányossága okán. A capitoli rendőrség vezetőjét, valamint a szenátus őrmesterét azonnal felmentették szolgálatuk alól, illetve lemondtak tisztségükről.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.