Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Beindult a lavina Amerikában: bárkit kirúghatnak, aki ott volt az erőszakos Trump-tüntetésen

Több embert is azonnali hatállyal kirúgtak, miután kiderült, hogy ott voltak a szerdai tüntetésen, mely halálos áldozatokkal járt.

...svg content...Fotó: Donald Trump republikánus párti amerikai elnök tüntető támogatóinak egy csoportja a Rotundában, miután betörtek az amerikai törvényhozás washingtoni épületébe, a Capitoliumba 2021. január 6-án. A támadás miatt félbeszakították a kongresszus két házának ülését, amelyen várhatóan hivatalosan is véglegesítik a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i amerikai elnökválasztás eredményét. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)
Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Több embert is azonnali hatállyal kirúgtak, miután kiderült, hogy ott voltak a szerdai tüntetésen, mely halálos áldozatokkal járt.

Mint ismeretes, összesen öt ember vesztette életét a Capitolium elleni rendbontásban. Donald Trump hívei közül többen is túllőttek a célon, aminek következtében egy nő és egy rendőr is meghalt. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A nő az egyik ablakon keresztül próbált átmászni, majd egészen közelről mellkasba lőtték. Több felvétel is napvilágot erről, amik bizonyítékként szolgálhatnak a nyomozás során. Az áldozat több mint tíz éven át szolgált az amerikai légierőnél.

A nyomozást vezető FBI közben egyre több embert tartóztat le, akiket azonosítani tudtak a felvételek alapján. Tucatnyi ember ellen indítottak eljárást, és akár a rendőrség oldaláról is többeket bíróság elé állíthatják, akik nem a megfelelő módon végezhették a munkájukat.

Az RT jelentése szerint a tüntetés következményeként többen is elvesztették az állásukat, köztük rendőrökkel. A seattle-i rendőrség két tisztje után nyomoz, miután kiderült, hogy Washingtonban tartózkodtak és részt vettek a Trump-párt tüntetésen.

Testrészeket, további törmelékeket találtak a lezuhant indonéz repülőgép helyszínén

Péntek este a helyi rendőrfőkapitány, Adrian Diaz azt mondta, támogatják a törvénybe foglalt szólásszabadságot, annak minden törvényes megnyilvánulását, de az, ami szerdán történt a Capitoliumnál az erőszakos tömeggel, jogellenes volt, miközben egy rendőrtársuk is elhunyt.

A két tisztet a nyomozás során adminisztratív szabadságra helyezték, és Diaz hangsúlyozta, mindenki, aki közvetlen módon vet részt a felkelésben, azonnali elbocsátást kap. A zavargások miatt egy adatelemző cég ügyvezető igazgatóját is kirúgták, miután letartóztatták a rendőrök. Egy texasi cég munkatársát is elbocsátották, noha azt állította, hogy békésen demonstrált.

Többek között egy chicagói ingatlanügynök is elvesztette a munkáját. Ez azt követően történt, hogy a közösségi médián keresztül elmondta, részt vett a rendbontásban. Egy főiskolai professzor szintén hasonlóan járt Pennsylvaniában, miután szerdán képeket osztott meg magáról a Capitolium előtt. A Richmond Food Truck Association elnöke is kénytelen volt lemondani a tüntetésen való részvétele miatt.

Egy másik pennsylvaniai iskolában is vizsgálat zajlik az egyik alkalmazott ellen, aki ott lehetett a tüntetésen. Pittsburgh városa szombaton közölte, hogy minden alkalmazottnak, akiről kiderül, hogy részt vett a halálos felkelésben, fegyelmi eljárással néz szembe. Volt, aki egy tűzoltóruhában volt jelen a tüntetésen. Az osztály szóvivője a New York Post kérdésére elmondta, a férfit vélhetően egy nyugdíjas tűzoltó.

Állítólag aktív tagok is lehettek a tüntetésen, és a minisztérium át is adta az információkat az FBI-nak a nyomozáshoz. A fentebb említett férfi csak hátulról látszik, nem lehetett azonosítani. Az FDNY állítja, egyetlen egy tagjuk sem vett részt az anarchiában, mert életeket mentenek, és nem fordítva.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.