Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,74 Ft
Euró
397,12 Ft
Font
477,01 Ft
Bitcoin
63,633 $

Magyarország csak az unión keresztül már majdnem 16 millió oltóanyagot kötött le

A kormányinfón elhangzottak szerint ebben a közel 16 millió adagban nincsenek benne a potenciális orosz, kínai és izraeli vakcinák sem.

Belföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

A kormányinfón elhangzottak szerint ebben a közel 16 millió adagban nincsenek benne a potenciális orosz, kínai és izraeli vakcinák sem.

A keddi kormányinfó során is hangsúlyozták, hogy Magyarország kormánya eddig is mindent megtett a vakcinák beszerzése érdekében, és azért, hogy abból elegendő mennyiség álljon rendelkezésre az állampolgárok számára. Soron kívül Magyar Péter célja, hogy fél éven belül megelőzzék a Fideszt

A hivatalos tájékoztatás szerint eddig összesen az európai uniós programokon keresztül, tehát Kína, Oroszország és Izrael kivételével, majdnem 16 millió oltóanyagot kötött le a kormány.

Ezek tehát csak azok a vakcinák, amiket az unión keresztül kötött le Magyarország. Ez azonban nem 16 millió ember beoltását jelenti, mivel két adag szükséges ahhoz, hogy valaki védetté váljon a koronavírus ellen.

Kiderült, kik élveznek abszolút előnyt a koronavírus-vakcinák beadásának sorrendjében

Miután két oltásra van szükség a védettség kialakulásához egy ember esetén, ez 8 millió személy beoltásához elegendő. Ha a társadalom 60-65%-a beoltatná magát, akkor juthatnánk el a társadalmi immunitáshoz.

Magyar Péter Vogel Evelin felvételeiről: lehetnek rajta kellemetlen részek

Ugyanakkor hozzátette, ezeken a felvételeken nem lesznek hallhatóak bűncselekmények, ahogyan árulás sem.