Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,67 Ft
Euró
388,98 Ft
Font
451,38 Ft
Bitcoin
62,312 $

Maruzsa Zoltán szeretné, ha többen vennének részt a célzott tesztelésekben

Az államtitkár sem volt túl elégedett a részvételhez köthető statisztikákkal, mivel arra számíthattak, hogy lényegesen többen vesznek részt ezeken a célzott teszteléseken.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Az államtitkár sem volt túl elégedett a részvételhez köthető statisztikákkal, mivel arra számíthattak, hogy lényegesen többen vesznek részt ezeken a célzott teszteléseken.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár pár szóban említést tett a célzott tesztelés első fázisáról, ami az előző héten zajlott le. Ezen belül többek között az oktatásban résztvevőket is tesztelték, de mint az korábban kiderült, a kormány nagyobb számokat várt. Soron kívül Vitézy Karácsonyról: a legfontosabb dolga, hogy Salgótarjánban Dobrev kampányát vigye

Az első héten egyszerűen nem jelentkeztek annyian erre az önkéntes és ingyenes tesztelésre, mint amire előzetesen számítottak volna. Mint tudjuk, az óvodákban elég magas volt a részvételi arány, ami 74%-ot jelentett. Ugyanez az általános iskolákban 73%.

„Megmondom őszintén, örültünk volna, ha a teljeskörűséget közelíti ez a lehetőségben való részvétel. Kötelezni azonban nem akartuk a pedagógusokat. Az arány ilyen értelemben a várakozásainktól elmarad.”

Ami pedig a második tesztelési hetet jelenti, Maruzsa hangsúlyozta, kifejezetten kérik és ajánlják az érintett kollégáiknak azt, hogy éljenek a lehetőséggel. „Értük csináljuk ezt az egész akciót.” – tette hozzá.

Jelentős zsákmány a NAV részéről, félmilliárdot találtak készpénzben a csempészeknél

Ha azonban a pozitivitást nézzük, akkor az nagyon alacsony számokat hozott. Mindkét intézménytípusban a tesztek 97%-a negatív lett, de szerették volna, ha többen vesznek részt a tesztelésben, hogy valósabb számokat kaphassanak.

Nagy Márton az üzemanyagárstopról: elértük a célt, intervencióra nincs szükség

Elmondása szerint miután elértük, itt is kell tartanunk az árakat, ezért a kormány elvárja, hogy a kereskedők ezen a szinten fenntartsák az árakat.