Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
64,259 $

Kiszámolták az iPhone 12 valódi előállítási költségeit

Japán elemzők szétszerelték a vadonatúj Apple-készülékeket, majd az alkatrészek azonosítása után megállapították a pontos előállítási költségeiket, így kiderült, hogy valójában hány dollárral árazták túl őket.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Japán elemzők szétszerelték a vadonatúj Apple-készülékeket, majd az alkatrészek azonosítása után megállapították a pontos előállítási költségeiket, így kiderült, hogy valójában hány dollárral árazták túl őket.

A Korrespondent hírportál információi szerint a japán analitikusok által elvégzett elemzések alapján az új iPhone 12 egészen pontosan 373 dollárba, az iPhone 12 Pro pedig 406 dollárba kerülhetne, ha pusztán a termelési költségeket vennénk figyelembe. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Az idén októberben piacra dobott mobiltelefonok legdrágább alkatrésze az OLED kijelző volt, amit 70 dollárra becsültek. A második helyen az Apple A14 Bionic lapkakészlete szerepelt, melynek legyártása 40 dollárba kerül, míg a harmadik legdrágább komponensnek a Samsung által készített flash memória bizonyult a maga 19 dollárjával.

Az okostelefon kamerájában található Sony fotószenzorok körülbelül 5,5-7,4 dollár között mozognak. Mindezekből tökéletesen láthatjuk, hogy az iPhone 12 alapárának több mint fele kizárólag a fejlesztési, logisztikai, reklám- és marketingköltségekre ment el, amit a cupertinóiak valószínűleg a jövőben sem fognak lejjebb tolni.

Kiderült az is, hogy az Apple-kütyükben található komponensek 26,8 százaléka dél-koreai gyártóktól származik. Az Egyesült Államokban az iPhone 12 800 dollártól, az iPhone 12 Pro pedig 1 000 dollártól kezdődik, ami Magyarországon az áfával együtt 350 ezer, illetve 440 ezer forintnak felel meg.

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.