Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,66 Ft
Euró
389,50 Ft
Font
453,92 Ft
Bitcoin
61,771 $

Hivatalos: Magyarországon ingyenes és önkéntes lesz a koronavírus elleni védőoltás

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón egyértelművé tette, hogy Magyarországon ingyenes és önkéntes lesz a koronavírus-oltás.

Salgótarján, 2017. október 24. Ferkó Attila háziorvos influenza elleni védőoltás vakcináját készíti elő beadáshoz Salgótarjánban 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba. MTI Fotó: Komka Péter
Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón egyértelművé tette, hogy Magyarországon ingyenes és önkéntes lesz a koronavírus-oltás.

A kormányinfón elhangzottak szerint a fő cél az, hogy Magyarország a lehető legtöbb opcióval rendelkezzen, ami megerősíti Szijjártó Péter korábbi nyilatkozatát, miszerint minél több forrásból szerzi be az ország a vakcinát, annál hatékonyabb lehet a vírusvédelem. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Ez természetesen csak azokra a vakcinákra vonatkozik, amiket a magyar szakértők is teszteltek, és jóváhagyták azok beadását. Emiatt orosz, kínai és izraeli vakcináról is tárgyal Magyarország. Mint azt Szijjártó is elmondta, Oroszországgal előrehaladottak a tárgyalások és januárban befuthat az első nagyobb szállítmány.

Gulyás egyértelművé tette, hogy Magyarországon az oltások önkéntesek és ingyenesek lesznek, tehát azokat nem teszik kötelezővé, és nem kell fizetnie értük a magyar állampolgároknak. Emellett az egyik cél, hogy a vakcinagyártás országon belül is lehetséges legyen, amivel felgyorsíthatják az oltásokat.

Madeleine McCann szülei nyilatkozatot adtak ki a kislány eltűnésének 17. évfordulóján

Madeleine hároméves volt, amikor eltűnt a portugáliai Praia da Luzban.

Távvezérelt csótányok játszhatnak kulcsfontosságú szerepet a mentési műveletekben

A szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem tudósai sikeresen fejlesztettek ki távirányítású csótányokat, amik forradalmasíthatják a kutató-mentő műveleteket.

Elgázolt egy embert a vonat Érdnél, késő estig helyszínelhetnek

Újabb és újabb vonatgázolásokat jelentenek be, most épp Érdnél történt baleset, ami miatt várhatóan késő estig csak vágányon fognak haladni a vonatok az érintett szakaszon.