Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,952 $

Két államban is pert vesztenek a republikánusok

Mind a georgiai, mind a michigani állami bíróság visszautasította a Trump-kampány által előterjesztett kereseteket, amelyekkel az általuk feltételezett szabálytalanságokat támadták volna meg.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Mind a georgiai, mind a michigani állami bíróság visszautasította a Trump-kampány által előterjesztett kereseteket, amelyekkel az általuk feltételezett szabálytalanságokat támadták volna meg.

Georgiában az volt a republikánusok kivetnivalója, hogy szerintük törvényellenesen számolják azokat a levélszavazatokat, amelyek a választások napja után érkeztek be. Az a vád, hogy az egyik választási megfigyelő észlelte, olyan szavazatköteget találtak az éppen rögzítésre kerülő voksok között, amiket még nem dolgoztak fel megfelelően. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

A republikánus párt ugyanakkor már a keresetében is tisztázta, hogy nem egy nagy mennyiségű szavazatról van szó, viszont mégis törvénytelen volt a georgiaiak eljárása. Az állami bíró nem értett egyet a republikánusokkal, és visszautasította a keresetet, megalapozatlannak tartotta a Trump-pártiak vádját.

Michiganben pedig azzal álltak elő a helyi konzervatívok, hogy azonnal le kell állítani a szavazatszámlálást, mivel úgy érzik, nincs megfelelő reprezentációjuk a számlálás során, és ezt a jogsérelmet csak azzal lehet kiküszöbölni, ha leállítják a számolást, és biztosítják a republikánus felügyelőknek a hozzáférést.

A bíró végül ezt a keresetet is elutasította, és az államot képviselő ügyvéd pedig elmondta, hogy végső soron azért is utasították el, mert a számlálás lényegi része már lezárult. A bíró hozzátette, a holnapi nap folyamán fogják az ítéletet írásos formában meghozni, de nem várható, hogy a Trump-kampány javára döntenek.

Philadelphiában viszont a pennsylvaniai Legfelsőbb Bírósághoz fordultak annak kapcsán, hogy engedélyezték a republikánus felügyelőknek, hogy „közelebb üljenek, amikor a szavazatokat számlálják” arra hivatkozva, hogy ez súlyosan sérti a választóknak a magánszférához való jogát, valamint csökkenti a szavazás feldolgozásának a biztonságát.

A Legfelsőbb Bíróság szóvivője elmondta, újra áttekintik a döntést, és válaszolni fognak Philadelphia keresetére. Ezen felül még Nevadában és Wisconsinban is perelnek Trumpék, utóbbi esetében újraszámlálást követelnek, miután kevesebb mint egy százalékkal elvesztették az államot.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.