Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,00 Ft
Euró
387,02 Ft
Font
451,73 Ft
Bitcoin
66,272 $

Így reagálhat a magyar kormány, ha az egészségügyi rendszer a túlterheltség szélére kerül

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a járványhelyzetről is részletesen beszélt a szerdai kormányinfó eseményén.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a járványhelyzetről is részletesen beszélt a szerdai kormányinfó eseményén.

Magyarországon is egyre rosszabbak és aggasztóbbak a számok a koronavírus második hullámának idején. Ez sok új fertőzöttet és eddig nem látott számokat jelent a halálos áldozatok listáján. Egyes kórházak már lényegesen terheltebbek, mint korábban. Soron kívül Gigantikus légtisztító lehet az emberiség ütőkártyája a klímaváltozás elleni küzdelemben

Gulyás azt mondta, hogy az elektiv ellátások háttérbe helyezésével további kórházi ágyak szabadíthatóak fel. Ez pillanatnyilag 32 ezer ágyat jelent országszerte az egészségügyi intézményekben.

Hangsúlyozta, a legrosszabb forgatókönyv szerint december közepe lehet az az időpont, amikor az egészségügy eléri a saját határait. Ugyanakkor bíznak abban, hogy nemrég jóváhagyott korlátozásokkal a számok csökkenni fognak, és a fenti forgatókönyv elkerülhető.

Pillanatnyilag rengeteg szabad kórházi ágy található Magyarországon, ami az egyik legtöbb Európában, és emellett kellő lélegeztetőgép, orvosi személyzet áll a betegek ellátására. A miniszter nyomatékosította, hogy szorosan figyelemmel kísérik a helyzet alakulását, és ha szükséges, újabb döntéseket hozhatnak.

Kétszáznál is több koronavírus-pácienst kezelnek az egyik szegedi kórházban

Arról egyelőre nem esett szó, hogy lenne-e tervben egy újabb szigorítási csomag bevezetése. Gulyás ismét azt mondta, hogy a kormány figyeli az eseményeket, és annak megfelelően cselekszik. A végső megoldást azonban a vakcinákban látják,d e addig a pontig mindent meg kell tenni a védekezés érdekében.