Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Orbán elmondta, mikor kezdődhetnek meg az első és a tömeges koronavírus-oltások Magyarországon

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában azt mondta, hogy december végén, január elején számolna azzal, hogy megérkezik az első adag.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában azt mondta, hogy december végén, január elején számolna azzal, hogy megérkezik az első adag.

Magyarország elnöke a pénteki interjújában beszélt arról, hogy a számításai szerint december végén, vagy január elején lehet az a pont, amikor befut az első adag a koronavírus elleni vakcinából. Az első körben a veszélyeztetett csoportok kaphatnak, így például a krónikus betegek. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Ez azt is jelentheti, hogy az idősek közül a leveszélyeztetettebb csoportot már 2021 januárjában be tudnák oltani. Orbán szerint lehetséges, hogy nem egy, hanem két-három különböző vakcinát fognak használni Magyarországon. Erről a háttérben még tárgyalhatnak.

További jó hír, hogy áprilisban érkezhet meg az a szállítmány, amivel már széles körben is megkezdődhetnek az oltások. Ennek kapcsán pedig egy oltási terv készül, amit az operatív törzs állít össze.

Koronavírus – egyre kimerültebbek a mentősök Magyarországon

Kínával és Oroszországgal tárgyalhat a kormány, ahol már előrehaladott állapotban vannak ezek a vakcinák. Mindkét ország az utolsó fázisban tart, de az amerikai oltás is ígéretesnek tűnik. Erre a három vakcinára lehet a legnagyobb esély.

Ez pedig azt jelentheti, hogy Magyarország áprilisra, tehát pár hónap múlva hatalmas lépést tehet meg a vírus elleni harcban.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.