Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,57 Ft
Euró
389,14 Ft
Font
455,01 Ft
Bitcoin
59,535 $

Őrjöngő utasok miatt kérnek segítséget a BKV-sofőrök

A Magyar Narancs arról számolt be, hogy egyes esetekben nagyon megnehezítik a problémás utasok a munkát a BKK vezetői számára, akik kevés joggal rendelkezhetnek ahhoz, hogy megvédjék magukat.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A Magyar Narancs arról számolt be, hogy egyes esetekben nagyon megnehezítik a problémás utasok a munkát a BKK vezetői számára, akik kevés joggal rendelkezhetnek ahhoz, hogy megvédjék magukat.

A BKV vezetői időről időre stresszhelyzetnek vannak kitéve egyes utasok miatt, akik között még mindig vannak szabályszegők. A koronavírus idején ez különösen veszélyes lehet, hiszen sok ember egészségéről van szó, és a maszk viselése kötelező a járatokon. Ilyen időjárás vár ránk a hét első felében Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

Néhány hete például egy őrjöngő utassal gyűlt meg a baja az egyik sofőrnek Budapesten a Thököly úton. Az ügyben érintett utas nem volt hajlandó maszkot viselni, és ebből lett a konfliktus. A Magyar Narancs videót is közölt a cikkében, amiben jól hallani az őrjöngő, szitkozódó utast.

A busz vezetője először nyugodtan próbálta kezelni a helyzetet, és közölte az utassal, hogy ha nem visel maszkot, el kell hagynia a járművet. Volt azonban egy pont, amikor a vezetőnél betelt a pohár, aki fizikai védelmet kér a munkáltatójától, hogy a megfelelő módon tudja végezni a munkáját.

A lap kérdésére elmondta, hogy ez a helyzet már nem tartható, és az ötletek között megemlítette egy őr állítását is a járatokra, akik ezekben az esetekben el tudnának járni. A BKV elmondása szerint nem tapasztalnak kiugró eseteket a járványidőszak során.

Az igaz, hogy napi szinten tapasztalni vitákat a maszkviselés hiánya miatt, de havi szinten csak néhány esetben számolnak be intézkedést igénylő helyzetekről. Az is kiderült, hogy a korábbi hasonló esetek során, amikor komolyabb vita alakult ki, az sem volt összefüggésbe hozható a maszkhasználattal.

Így változott megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma hétfőre

A BKV természetesen rögzíti, dokumentálja ezeket az eseteket, mint az a fentebb olvasott statisztikából is kiderült, miközben azt várják, hogy a diszpécserek, és az utasok kezelni tudják ezeket a konfliktusokat. A járművezetők bántalmazásának száma sem mutatott szignifikáns emelkedést az elmúlt évhez képest, de az tény, hogy növekedés látható.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.