Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Egy újabb aggasztó kutatási eredmény született az idősotthonokban lévő COVID-19 betegekről

A hosszú hónapok alatt rengeteg információt gyűjtöttek az új koronavírusról, de még számtalan olyan tudás van ezzel kapcsolatban, ami felfedezésre vár.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

A hosszú hónapok alatt rengeteg információt gyűjtöttek az új koronavírusról, de még számtalan olyan tudás van ezzel kapcsolatban, ami felfedezésre vár.

A CNN jelentése szerint azok a betegek közül, akik az idős otthonokban élnek, és elkapták a COVID-19-et, sokuk még csak tünetet sem mutatnak a tesztelés előtt. Ez pedig azt jelenti, hogy mindenfajta jel nélkül terjedhet el bennük a vírus, és adhatják azt át a társaiknak, a gondozóknak, vagy a látogató családtagjaiknak. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Az új kutatási eredményt még hétfőn tették közzé, miszerint sok koronavírusban szenvedő idős otthoni lakos egyáltalán nem mutatott tüneteket, amik a COVID-19-re lennének jellemzőek, kezdve a köhögéssel, vagy a lázzal.

Elizabeth White, a Brown Egyetemről a munkatársaival közösen 5 400 koronavírus beteget vizsgált meg 350 szakképzett ápolási intézményben március 16. és július 15. között. A kutatás során rájöttek, hogy a betegek több mint 40%-ának nem volt tünete, noha a teszt kimutatta a vírust – jelent meg a JAMA orvosi folyóiratban.

Kiderült, kik lehetnek a legnagyobb veszélyben azok közül, akik túlélték a COVID-19-et

Az esetek további 19%-a pedig tünetmentes volt, vagyis a bennlakóknak nem voltak tüneteik a tesztelés előtt, de a tesztet követő 14 napon belül már igen. A kutatók szerint ez is nagyban jelzi azt, hogy milyen fontosak az univerzális tesztek.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.