Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,220 $

Meghalt rákban egy fiatal édesanya, mert a lezárások miatt nem kapta meg a kemoterápiás kezelést

Egy 31 éves édesanya életét vesztette vastagbélrákban, mivel még márciusban a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett korlátozások következtében nem részesült a számára életmentő terápiában.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Egy 31 éves édesanya életét vesztette vastagbélrákban, mivel még márciusban a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett korlátozások következtében nem részesült a számára életmentő terápiában.

A kezelőorvosok még tavasszal közölték a fiatal Kelly Smith-szel, hogy felfüggesztik a kemoterápiás kezelését, mivel a lezárások miatt nem tudnak számára megfelelő betegágyat biztosítani a kórházban. Soron kívül Szia, Orbán Viktor! Ki a kedvenc mesehősöd?

„Dühös vagyok a koronavírusra és arra, hogy szüneteltetik a terápiámat. Nagyon félek, szinte rettegek. Nem akarok meghalni – annyi mindent szeretnék még tenni az életemben” – mondta Smith még márciusban.

Smith rákja az elkövetkező hetekben rendkívül agresszívvá vált, szétterjedt az egész szervezetében, június 13-án pedig sajnálatos módon eltávozott az élők soraiból. Angliában nem ő volt az egyetlen, aki szerencsétlenül járt a lezárások okán, hiszen rengeteg fontos műtétet, kezelést, orvosi diagnózist halasztottak el, és közel 3 millió állampolgár került várólistára.

A jótékonysági alapítványok becslései alapján ebben az évben Nagy-Britanniában 35 ezer ember halhatott bele abba, hogy nem kapott megfelelő orvosi ellátást a COVID-19 járvány következtében érvénybe léptetett lezárásoknak köszönhetően.

Egy tanulmányból kiderült, hogy a lezárásokkal hétszer több emberi életet tehetnek tönkre, mint amennyit megmentenek a koronavírustól. Karol Sikora, a Buckinghami Egyetem onkológus professzora a Daily Mailnek adott nyilatkozatában kiemelte,

„A rák nem egy olyan betegség, hogy az embereket három hónapra kezelés nélkül hagyhatjuk. Ezt nem egy szürkehályog-műtétnek kell venni, amit könnyedén halogatni lehet. A rákbetegségek diagnosztizálása és kezelése kulcsfontosságú, mivel gyorsan terjed, az emberek pedig belehalhatnak.”

Guardiola magára vállalta a Manchester United elleni Fa-kupa vereséget

A Manchester City edzője szerint neki köszönhető az, hogy a Manchester United nyerte meg az FA-kupát.