Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,49 Ft
Euró
391,28 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,472 $

Négyesikrek születtek a Nyíregyházi Állatpark oroszláncsaládjában

A nagy hírről a Nyíregyházi Állatpark számolt be, ami egy egészen csodálatos örömhír a park és a későbbi látogatók számára.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A nagy hírről a Nyíregyházi Állatpark számolt be, ami egy egészen csodálatos örömhír a park és a későbbi látogatók számára.

A fantasztikus hírt a Nyíregyházi Állatpark Facebook oldalán osztották meg péntek délután. Többek között amiatt is különlegesek az oroszlánkölykök, mivel a Nyíregyházi Állatpark „alapító” oroszlánjának dédunokái. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

A hivatalos tájékoztatás szerint a kicsik vakon és foltos bundával, 1.5 kilogrammos testsúllyal látták meg a napvilágot. Az anyatejnek köszönhetően pedig szépen gyarapodnak, majd 3-4 hónaposan kezdik el kóstolgatni a húst, de egészen 6 hónapos korukig az anyatej jelenti számukra a fő táplálékot.

Két hím, és két nőstényről van szó, akik csak most lettek 6 hetesek. A két nőstény súlya 5.8 és 6.1 kilogramm, addig a hímek valamivel nagyobbak, 7.3 kilogrammot nyomtak a méréseknél. Természetesen minden fontos vizsgálaton átestek.

„Az oroszlán az egyetlen társas életmódú macskaféle így a nemrég született utódok nem csak az anyaállattal, de apjukkal és nagynénjükkel is együtt élnek. A 7 éves ivarérett nőstény állatok a Nyíregyházi Állatparkban születtek és unokái a park leghíresebb oroszlánjának Eleknek, aki alapító tagja volt a SóstóZoo-nak. A hím apaállat 10 esztendős és Hollandiából érkezett 2016-ban Nyíregyházára.” – írták a közleményben.

„Mivel az oroszlánokra jellemző az ivari dimorfizmus -hiszen a felnőtt hímek 20-30%-al nagyobbak a nőstényeknél s sörényt viselnek- így a most 6 hetes hím kölykök is pár hónap múlva megkülönböztethetőek lesznek lány testvéreiktől. Nem véletlen, hogy számtalan irodalmi és művészeti alkotásban látható a faj, hiszen a kifejlett hímoroszlán-Afrika legnagyobb és legerősebb ragadozója-méltóságteljes látványt nyújt.”

https://liner.hu/csatlakozz-a-liner-hu-szerkesztoi-csapatahoz/

„Az afrikai oroszlánok fennmaradása a legtöbb helyen biztosítottnak látszik, bár hosszabb távon az élőhelyek elvesztése miatt valószínűleg csak a természetvédelmi területeken. A most született kicsikkel már 14 él a Nyíregyházi Állatparkban, melyekből 6, a ritka fehér színváltozathoz tartozik.”

Rekordösszeget fizettek egy hatalmas T-Rex csontvázért – videóval

https://www.facebook.com/sostozoo/posts/3713314982064218

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Újszülött kislányt hagytak a Heim Pál kórháznál

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátorában találtak rá az újszülött kislányra.