Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,853 $

Magyar kézbe kerülhet a Budapest Airport, hazai óriáscég is jelölt

Egy magyar cégekből álló konzorcium vásárolhatja meg a Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető céget, a Budapest Airport Zrt.-t, melynek akár a MOL is tagja lehet

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Egy magyar cégekből álló konzorcium vásárolhatja meg a Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető céget, a Budapest Airport Zrt.-t, melynek akár a MOL is tagja lehet – tudta meg a Bloomberg amerikai gazdasági lap.

A lap is kiemeli, hogy a miniszterelnöknek, Orbán Viktornak már régóta célja, hogy elsősorban stratégiai okokból magyar kezekben tudhassa a jelenleg külföldi tulajdonlású Budapest Airport Zrt.-t, amely egyébként az egyik leggyorsabb ütemben növekvő, középméretű légi közlekedési csomópont világviszonylatban is. Soron kívül Megható fotóval kívánt boldog anyák napját Orbán Viktor

Ez pedig ha igazak az amerikai lap információi, a nem is olyan távoli jövőben meg is valósulhat, ugyanis egy magyar cégekből álló konzorcium ajánlatot tehet a jelenleg 3 milliárd euróra becsült értékű vállalatért, mely három külföldi tulajdonos – a GIC szingapúri befektetési alap, egy kanadai nyugdíjalap és a repülőtér-üzemeltetéssel foglalkozó német AviAlliance – kezében van.

A magyar konzorciumban szereplő cégek között pedig meglehetősen ismerős nevek is szerepelnek, ugyanis a lap szerint a MOL Nyrt. is szerepel a cégek között, ajánlattétellel pedig az Indotek-csoport alapítóját, Jellinek Dánielt bízhatták meg. A vásárlási ajánlat hátterében elsősorban a koronavírus-járvány miatt visszaesett forgalom állhat.

A Bloomberg megkereste egyrészt a magyar kormányt, másrészt a MOL-t, harmadrészt Jellineket, negyedrészt a GIC-et, ötödrészt pedig a kanadai nyugdíjalapot, de senki nem válaszolt a megkeresésre. Az AviAlliance is mindössze annyit válaszolt emailben, hogy hisznek a befektetésük gazdasági lehetőségében, és annak hosszú távú fejlődésében.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

56-an meghaltak, 67-en pedig eltűntek a Brazíliát sújtó ítéletidőben

Brazília déli államában, Rio Grande do Sulban a heves esőzések okozta áradások következtében 56 ember életét vesztette, további 67 személyt pedig eltűntként tartanak nyilván.