Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

Dél-Amerika egyik legnagyobb tehetsége került a Manchester Unitedhez, de ki is ő?

Nem kis nevek akarták Facundo Pellistrit a soraikban tudni, de a Manchester United lett a befutó, akik ráadásul igen jó áron vásárolhatták meg a nagyon tehetséges játékost. Nézzük is meg közelebbről, kiről is van szó.

Sport
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

Nem kis nevek akarták Facundo Pellistrit a soraikban tudni, de a Manchester United lett a befutó, akik ráadásul igen jó áron vásárolhatták meg a nagyon tehetséges játékost. Nézzük is meg közelebbről, kiről is van szó.

A Manchester United az átigazolási időszak utolsó óráiban nagyon aktív volt, négy játékost is leigazolt, köztük egy világsztárral, Cavanival, aki a támadásokat segítheti. Ezzel együtt a védelembe is érkezett egy tapasztaltabb védő Telles személyében a Portótól. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Két 18 éves játékos is a keret tagja lesz a jövőben a Manchester Unitednél, erősítvén ezzel a jövő generációját. Ole Gunnar Solskjaer továbbra is inkább a fiatal generációra építene, és Facundo Pellistri egyértelműen ezt a vonalat képviseli.

A goal.com a cikkében egy 10 millió eurós összegről ír, és tekintve azt, hogy mekkora tehetségről van szó, akiért többek között a Real és az Atletico Madrid, valamint a Juventus és a Lyon is küzdött, nagyon jó áron szerezték meg.

A transfermarkt.de becslése szerint jelenleg csak 1.80 millió eurót ér az uruguayi jobbszélső, de ez az összeg nagyon hamar felkúszhat. Montevideo büszkeségét az egyik legnagyobb tehetségnek tartják Dél-Amerikában.

Az 1 méter 74 centiméter magas szélső egészen kiváló képességgel rendelkezik, és a gyorsasága mellett nagyon technikás és pontos. Pályafutását a River Plate Montevideónál kezdte, majd a Peñarol játékosa lett az első osztályban Uruguayban.

Eddig 30 ilyen mérkőzésen lépett pályára, aki Diego Forlan nyomdokaiba léphet a Manchester Unitednél. Azzal, hogy Cavani is a csapat tagja lett, nagyon sokat segíthet majd a honfitársának a beilleszkedésnél. 5 évre írt alá a szélső, és a szerződése egy 12 hónapra szóló hosszabbítási lehetőséget is tartalmaz.

Jadon Sancho volt a fő célpont, de miután a britet nem sikerült megszerezniük, úgy döntöttek, hogy két fiatalabb futballistát szerződtetnek. Ousmane Dembele is a listán szerepelt, ám a Barcelona játékosa nem akart Manchesterbe költözni, hiába akarta eladni a katalán klub. A Barca inkább az eladás felé hajlott, ami az üzlet kudarcát jelentette.

A United régóta figyelte a dél-amerikai reménységet, aki rettentő izgatott az érkezése miatt. Úgy érzi, hogy jó helyen lesz, mivel Manchesterben mindig építettek a fiatalokra, és készen áll arra, hogy minden egyes nap keményen dolgozzon, és arra, hogy esélyt kapjon.

Tripla kudarc a Barcelonánál az átigazolási szezon fináléjában