Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,46 Ft
Euró
394,66 Ft
Font
474,25 Ft
Bitcoin
63,065 $

Így emelkedett megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma csütörtökre

A koronavírus-járvány második hulláma szüntelenül fertőz Magyarországon, aminek tökéletes bizonyítéka, hogy ismét rengeteg új beteget azonosítottak hazánkban.

Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A koronavírus-járvány második hulláma szüntelenül fertőz Magyarországon, aminek tökéletes bizonyítéka, hogy ismét rengeteg új beteget azonosítottak hazánkban.

Csütörtök reggelre kiderült, hogy egyetlen nap leforgása alatt 848-cal emelkedett a COVID-19 páciensek száma, ezzel már összesen 27 309-en kapták el a ragályos fertőzést hazánkban. Soron kívül Döntés született a csepeli illegális hulladék elszállításáról

Ami sokkal nagyobb tragédia, hogy megdőlt az áldozatok napi növekményével kapcsolatos rekord, ugyanis az elmúlt 24 órában 16-an vesztették életüket a kialakult súlyos szövődmények következtében, ezzel 781 főre növekedett az elhunytak száma.

Jó hír, hogy 6 118-an már felgyógyultak a betegségből, emellett azonban 20 410 személy szervezetében még aktívan jelen van a COVID-19 kórokozója, közülük 757-en szorulnak kórházi ellátásra, továbbá 52-en vannak lélegeztetőgépre kötve.

Továbbra is kötelező a maszk használata az üzletekben, a tömegközlekedésben, a mozikban, a színházakban, a bevásárlóközpontokban, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, valamint az üzemeltetőknek 23 óra után be be kell zárni a vendéglátóipari egységeket és a szórakozóhelyeket.

Ami a megyei eloszlást illeti, még mindig Budapest vezeti a nem túl előkelő ranglistát, mivel a fővárosban 332 magyar állampolgárnál mutatták ki a COVID-19 fertőzést. A második helyen az előző napokhoz hasonlóan Pest megye található, ahol 248 koronavírus-pácienst azonosítottak a hatóságok.

A harmadik pozícióba ismét Győr-Moson-Sopron megye lépett előre, itt 38 személynél igazolták a COVID-19 kórokozójának jelenlétét, őket követi a rangsorban Jász-Nagykun-Szolnok (+34), Baranya (+31), Heves (+26), Csongrád-Csanád (+21), Bács-Kiskun (+20), Fejér (+19), Komárom-Esztergom (+12), Zala (+10), Nógrád (+9), Békés (+9), Hajdú-Bihar (+8), Borsod-Abaúj-Zemplén (+7), Somogy (+7), Tolna (+7), Veszprém (+6), Vas (+3), valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (+1).

A közösségi terjedés megakadályozása érdekében jól tesszük, ha elkerüljük a zsúfolt helyeket, illetve ha mindig viselünk magunkon arcvédő maszkot, illetve betartjuk a 2 méteres védőtávolságot. Ha influenzaszerű tüneteket észleltünk magunkon, maradjunk otthon, és még véletlenül se menjünk idős vagy krónikus betegségben szenvedő hozzátartozóink közelébe.

Mit tehetünk, ha elért minket az evés utáni kajakóma?

Talán kevesen tudják, de a kajakóma bizonyos hormonok összejátékának eredménye. Szerencsére azonban van rá mód, hogy leküzdjük és produktívan folytathassuk tovább a napunkat.