Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,27 Ft
Euró
385,44 Ft
Font
449,32 Ft
Bitcoin
65,840 $

Így zajlik az oktatási rendszerben a testhőmérséklet mérése október 1-től Magyarországon

Az operatív törzs részleteket árult el a rendszer bevezetéséről, és annak hátteréről, mely egy újabb fontosabb lépés lesz a koronavírus terjedésének lassításában.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Az operatív törzs részleteket árult el a rendszer bevezetéséről, és annak hátteréről, mely egy újabb fontosabb lépés lesz a koronavírus terjedésének lassításában.

Október 1-től az oktatási intézményekben megkezdődnek a testhőmérsékletek mérése, amivel a kormány célja az, hogy megakadályozzák az újabb esetleges vírusterjedéseket. Ez egy remek eszköz erre, és csütörtöktől életbe is lép annak használata. Soron kívül Magyar Péter márciusban távozott a Hodler Alapkezelőtől is

Az operatív törzs hivatalos tájékoztatása szerint szerdán megkezdődtek a mérésekhez szükséges eszközök kiszállítása. Egyes helyeken már ott is vannak az eszközök, és a mai nap folyamán mindenhol máshol is elérhetőek lesznek.

A testhőmérséklet ellenőrzése során a határérték 37.8°C. Ha az első mérés során bármelyik diák, vagy az intézménybe belépő átlépi ezt a bizonyos határt, akkor egy 15 perces várakozás után újramérik az illetőt.

Ha a visszamérés is túl magas értéket mutat, abban az esetben az illető nem léphet be az intézménybe. Az iskolák már megszervezték a mérésekkel kapcsolatos intézkedéseket, és kialakították az ehhez szükséges helyeket, hogy a hőkapukon keresztül biztosítsák a biztonságos belépést.

Jó hír az orvosoknak, jelentős béremelés jöhet

Vitézy Dávid keményen üzent: Karácsony Gergely megfutamodott

Vitézy Dávid, úgy érzi, Karácsony Gergely megfutamodott az ATV főpolgármester-jelölti vitájától szerdán.