Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,60 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,295 $

17 ponton állítanak fel ingyenes tesztállomásokat, egy feltétel van

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára bejelentette, hogy 17 ambuláns mintavételi pontot állítanak fel, megkönnyítve ezzel a mentősök munkáját

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára bejelentette, hogy 17 ambuláns mintavételi pontot állítanak fel, megkönnyítve ezzel a mentősök munkáját – számolt be róla a 24.hu.

Kedden jelentette be Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, hogy megszabták a koronavírus-tesztek hatósági árát, méghozzá 19 500 forintban. Abban az esetben viszont, ha valaki kontaktkutatás útján kényszerül tesztet csináltatni, a PCR-teszt elvégzése térítésmentes, ahogyan eddig is. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Most Rétvári Bence pedig bejelentette, hogy ingyen tesztállomásokat állítanak fel 17 ponton, ahova háziorvosi időponttal lehet menni, de csak abban az esetben, ha tünet- és panaszmentes. A térítésmentes tesztelésnek viszont van egy feltétele: a kontaktkutatás kapcsán kell, hogy szükséges legyen a mintavétel.

Rétvári kitért arra, hogy az ambuláns mintavételi pontok esetében nem kell várni a mentőre, hanem a háziorvos közreműködésével kapott időpontban lehet részt venni. A tesztelésre várókat félóránként hívják be, valamint a tesztelések reggel 8 és este 22 óra között zajlanak. Az államtitkár hozzátette, mindenki számára a legmegfelelőbb és legkevesebb kellemetlenséggel járó tesztelési módot kívánják biztosítani.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony már kukákat szereltet le Budapesten

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem elégedett Budapest köztisztaságával, amiért Karácsony Gergelyt teszi felelőssé.